Home / HEADER-NEWS / Γύρω γύρω το αλαλούμ με τις μετεγγραφές και τα κενά στα σχολεία …και στη μέση οι παιδόφιλοι!

Γύρω γύρω το αλαλούμ με τις μετεγγραφές και τα κενά στα σχολεία …και στη μέση οι παιδόφιλοι!

Δημοσιεύτηκε: 6:57 μμ Σεπτέμβριος 28th, 2014  


hristos_katsikas_1

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι ο νόμος είναι σαφής, αλλά θα ερμηνεύσει τις… παράλογες γωνίες του. Οσοι πρωτοετείς δεν αποκλειστούν αναμένεται να χάσουν το πρώτο εξάμηνο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών σε 2.000 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Του Χρήστου Κάτσικα

Σε μια σχεδιασμένη επικοινωνιακή επιχείρηση συγκάλυψης των προβλημάτων με τις μετεγγραφές φοιτητών και τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας ανακαλύπτει ξανά παιδόφιλους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για γνωστή τεχνική, χιλιοδοκιμασμένη, η οποία έρχεται να καλύψει, με την επικοινωνιακή της σκόνη, το ότι χιλιάδες φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή με βάση τον τελευταίο νόμο δεν θα την πάρουν ποτέ, ενώ όσοι πάρουν θα χάσουν, όπως όλα δείχνουν, το α’ εξάμηνο.

 

Παράλληλα οι 3 ή 13 παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί ανασύρονται για μία ακόμη φορά από το καλάθι της παραπλάνησης για να καλύψουν το γεγονός ότι φέτος, παρά τα μεγάλα λόγια, εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν και δεν θα έχουν το εκπαιδευτικό προσωπικό που αντιστοιχεί στη διδασκαλία των μαθημάτων. Αλλά ας δούμε τα πράγματα με μια σειρά: Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης για τις μετεγγραφές, το υπουργείο Παιδείας αναζητά τρόπους να ανακόψει μεγάλο κύμα τους από τα περιφερειακά στα κεντρικά ιδρύματα.

 

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας χτες στο «Μega» είπε ότι με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζει λεπτομέρειες για τις μετεγγραφές, όπως το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις αλλά και ποιοι τελικά θα πάρουν μετεγγραφή.

 

Θέλει μεταφραστή

 

Και ενώ σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας (11/7/2014) υπάρχει η ανακοίνωση «να μην αναστατώνεται ο κόσμος, ο νόμος για τις μετεγγραφές είναι σαφής», ενώ παράλληλα σε απανωτές δηλώσεις τους προηγούμενους μήνες υπάρχει σαφής διαβεβαίωση ότι είναι «σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να μη γίνουν δεκτές κάποιες αιτήσεις», μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας έκανε νέες δηλώσεις οι οποίες θέλουν μεταφραστή.

 

Με λίγα λόγια, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι θα πάρουν μεν όλοι όσοι δικαιούνται μετεγγραφή, αλλά μπορεί και να μην πάρουν όλοι αν είναι πολλοί. Λόγια που έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους: από τη μια, έχουν τον υπουργό Παιδείας να διαβεβαιώνει ότι «ο νόμος είναι σαφής» και όποιος δικαιούται με βάση τον νόμο μετεγγραφή θα την πάρει και από την άλλη, έχουν τον ίδιο υπουργό να δηλώνει ότι «δεν θα ανατρέψουμε τον νόμο, απλώς αυτές τις δυο γωνιές του που ήταν αδιευκρίνιστες και παράλογες στην ερμηνεία τους θα τις ερμηνεύσω. Και θα τις ερμηνεύσω με τον τρόπο που θέλω εγώ» (ΥΠΑΙΘ, 25/9/2014). Και την ίδια στιγμή να βγάζει από το καπέλο του μάγου το κριτήριο της βαθμολογίας («η βαθμολογία των υποψηφίων θα αποτελέσει κριτήριο για την προτεραιότητα στη μετεγγραφή και την κατάταξη των αιτούντων που πληρούν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια», Ανδρέας Λοβέρδος 25/9/2014).

 

Αλλά οι ακροβασίες του υπουργείου και τα προβλήματα των οικογενειών δεν τελειώνουν εδώ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αν. Λοβέρδου, όσοι τελικά πάρουν μετεγγραφή μάλλον θα χάσουν το α’ εξάμηνο των σπουδών τους. Τόσο καλά!

 

Λύση οι… παιδόφιλοι

 

Τι λέει ο υπουργός Παιδείας για το πότε θα λήξει η εκκρεμότητα για όσους περιμένουν τη μετεγγραφή τους: «Δεν μπορώ να είμαι τόσο σαφής. Είπαμε, για να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τις αιτήσεις, να τις παραλάβει το υπουργείο. Αρα έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα υποδοχής των αιτήσεων για να ξέρουμε ακριβώς σε κάθε τμήμα πόσοι έχουν έρθει. Και -πρόσθεσε- θα τελειώσει όπως και πέρυσι. Δηλαδή η εικόνα που έχω από τις ερωτήσεις που κάνω και τις απαντήσεις που παίρνω είναι ότι πέρσι οι μετεγγραφές στον κυρίως όγκο τους έγιναν στην αρχή του επόμενου έτους» (δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ για τη συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

 

Την ίδια ώρα, σε πάνω από 2.000 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ενώ ο Σεπτέμβριος κυλάει προς το τέλος του υπάρχουν κενά εκπαιδευτικού προσωπικού, παρ’ όλο που γίνονται απίθανα μπαλώματα με τις αναθέσεις των καθηγητών. Το πρόβλημα οξύνεται στα Λύκεια όπου η Τράπεζα Θεμάτων και η «εξεταστέα ύλη» που δεν περιμένει απογειώνουν το άγχος εκπαιδευτικών και μαθητών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι γονείς να αναζητούν «φροντιστηριακό στέγαστρο».

 

Στο πλαίσιο αυτό, η «ανακάλυψη» των παιδόφιλων είναι για το υπουργείο Παιδείας μια κάποια λύση.

https://www.efsyn.gr/?p=238495


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...