Home / Featured / Διαδραστικοί πίνακες και προτεραιότητα εκπαιδευτικών σε συγκεκρμένες τάξεις

Διαδραστικοί πίνακες και προτεραιότητα εκπαιδευτικών σε συγκεκρμένες τάξεις

Δημοσιεύτηκε: 11:27 πμ Σεπτέμβριος 21st, 2014  


diadrastikos

Μάθημα με διαδραστικούς πίνακες σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί θα διδάξουν στην Α’ Γυμνασίου και τη Στ’ Δημοτικού

Με 17.960  διαδραστικούς πίνακες εξοπλίστηκαν πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση των συστημάτων αυτών και γι’ αυτό το λόγο έχει αποστείλει οδηγίες προς τα σχολεία ώστε καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί να διδάξουν στις τάξεις Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο με έγγραφό του ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην επιλογή της Στ’ Δημοτικού των ΕΑΕΠ σε δασκάλους που έχουν επιμόρφωση Β’ Επιπέδου και εφόσον δεν επαρκεί ο αριθμός τους σε δασκάλους που το επιθυμούν και έχουν αυξημένα προσόντα στη χρήση διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση.

Στην Α’ Γυμνασίου θα δοθεί προτεραιότητα στις αναθέσεις των μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς που έχουν επιμορφωθεί στις ΤΠΕ, ενώ γίνεται γνωστό ότι στις σχολικές μονάδες που έχουν εξοπλιστεί με διαδραστικούς πίνακες θα αποσταλούν οδηγίες διδασκαλίας συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων μαθημάτων της Α ́ τάξης Γυμνασίου με τη χρήση του ψηφιακού εξοπλισμού.

Παράλληλα, καλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να φροντίσουν ώστε για το σχολικό έτος 2014-2015 η Α’ τάξη να χρησιμοποιήσει τις αίθουσες στις οποίες είναι τοποθετημένοι οι διαδραστικοί πίνακες και ο συναφής εξοπλισμός.

Το Υπουργείο έχει συγκροτήσει επιτροπή όπου ανάμεσά στις αρμοδιότητές της είναι η παρακολούθηση της υποχρεωτικής χρήσης του εξοπλισμού και του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου του “Ψηφιακού Σχολείου”, καθώς και η παρακολούθηση της άμεσης εφαρμογής της Εγκυκλίου (σχολικό έτος 2014-2015), για την ένταξη της υποχρεωτικής χρήσης του εξοπλισμού και του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου του “Ψηφιακού Σχολείου” στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της επικράτειας που διαθέτουν ήδη σχετικό εξοπλισμό.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ….

Θα το χάσουμε το τραίνο της Ψηφιακής Τεχνολογίας στο σχολείο;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...