Home / HEADER-NEWS / Από την εντοπιότητα, στο φιάσκο των δυσπρόσιτων…

Από την εντοπιότητα, στο φιάσκο των δυσπρόσιτων…

Δημοσιεύτηκε: 12:15 πμ Σεπτέμβριος 3rd, 2014  


fiaskodisproston1

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Και να που βγήκε η περιβόητη εγκύκλιος για τα δυσπρόσιτα, για να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της δημόσιας εκπαίδευσης…

Τουλάχιστον για την α/θμια είναι μια ακόμη ανόητη ενέργεια, καθώς θα αποδειχθεί σαπουνόφουσκα, όπως και τόσες άλλες!

Συγκεκριμένα ένα πολύ μεγάλο μέρος των δυσπρόσιτων έχει ήδη καλυφθεί  (ίσως να φτάνει και στο 80-90%) ή θα καλυφθεί στη συνέχεια από μόνιμους με εντός ΠΥΣΠΕ αποσπάσεις. Οι συνάδελφοι ήδη βρίσκονται π.χ. στις Κυκλάδες κυνηγώντας τα μόρια, θα επιδιώξουν σίγουρα να πάρουν τα συγκεκριμένα δυσπρόσιτα…

Πως θα γίνει η διαδικασία λοιπόν! Η εγκύκλιος μέσα αναφέρει ότι: «Σε  περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών κενών με τις γενικές διατάξεις, αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή και στις εξής σχολικές μονάδες, οι οποίες ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια και ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Θα γίνει η α  φάση. Οι αναπληρωτές που θα πάνε π.χ. Κυκλάδες θα μπορούν να δηλώσουν και τα δυσπρόσιτα Θ και Ι εφόσον είναι κενά. Σε περίπτωση που μείνει κάποιο ακάλυπτο (που δεν υπάρχει περίπτωση) τότε θα καλέσει από τους εναπομείναντες και δηλώσαντες  δυσπρόσιτα!

Αυτό σημαίνει συνάδελφοι ότι η α  φάση θα τρέξει με τις πρώτες σας δηλώσεις και δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία πρόσληψης σας οποιαδήποτε δήλωσής σας για δυσπρόσιτο! Εάν έχετε βάλει νομούς που περιέχουν δυσπρόσιτα, η δήλωση σας αυτή, σας καλύπτει.!

‘Άλλες απαντήσεις σε ερωτήματά σας σχετικά με το θέμα:

·                     Όποιος δεν θέλει (δηλ. οι περισσότεροι γιατί είναι δώρο – άδωρο) δε δηλώνει δυσπρόσιτο και θα τοποθετηθεί με την αρχική του δήλωση.

·                     Εννοείται ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών (σχ. έτος 2014-2015) θα γίνουν από τους πίνακες που ανακοινώθηκαν, χωρίς αλλαγές.

·                     Δεν προβλέπει η εγκύκλιος δηλώσεις για δυσπρόσιτα από  συναδέλφους ΠΕ 71 και ΠΕ 61. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν Τ.Ε. ή Ειδικά Σχολεία με Θ και Ι μόρια. Αν όμως υπάρχουν και κάποιος τοποθετηθεί σ΄ αυτά είτε σε ΤΕ, είτε σε παράλληλη θα τα πάρει τα μόρια κανονικά…

·                     Τα μόρια θα χρησιμοποιηθούν σε ΑΣΕΠ, εφόσον γίνει ΑΣΕΠ (Συμπληρώνεται το άρθρο 3 του Ν.3848, που αφορά τους τελικούς πίνακες κατάταξης).

·                     Τα μόρια αυτά θα σας χρειαστούν και στις μεταθέσεις σας, εφόσον μονιμοποιηθείτε…

·                     Και όλα αυτά αν ανοίξουν οι πίνακες προϋπηρεσίας!

Συνάδελφοι…

Άλλο ένα θέμα τύπου …λευκής εβδομάδος, έληξε άδοξα!

Άλλο ένα θέμα δημιούργημα νοσηρών φαντασιώσεων ασχέτων με την εκπαίδευση ανθρώπων, τους γύρισε τελικά μπούμερανκ…

Η ταλαιπωρία όμως των συναδέλφων μας αναπληρωτών που ξεκίνησε με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Λοβέρδου περί εντοπιότητας και κατέληξε στο φιάσκο των δυσπρόσιτων, ούτε εξαγοράζεται, ούτε πληρώνεται με τίποτα!

Κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει το συντομότερο…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...