Home / Featured / Ο αγιασμός στα σχολεία με 12.000 κενά. Ο προγραμματισμός προσλήψεων έως 30/9

Ο αγιασμός στα σχολεία με 12.000 κενά. Ο προγραμματισμός προσλήψεων έως 30/9

Δημοσιεύτηκε: 9:10 πμ Σεπτέμβριος 11th, 2014  


proslipseisanaplirotontopoikaiimerominies

Αγιασμός στα σχολεία με φόντο τα 12.000 κενά

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, την ώρα που τα κενά στα σχολεία έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ. Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων των καθηγητών μόνο στα δημοτικά σχολεία τα κενά ανέρχονται σε 9.000, ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.000. Την ίδια ώρα το υπουργείο κάνει λόγο για περίπου 500 κενές θέσεις.

Για χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία κάνουν λόγο οι δάσκαλοι σε περίπτωση που δεν καλυφθούν τα κενά με τον διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΟ, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 5.681. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ (ολοήμερα σχολεία με διερευμενο πρόγραμμα), σε ειδικότητες, όπου θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3.000 δάσκαλοι.

Αναφορικά με τα 3.000 κενά σε γυμνάσια και λύκεια η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι σε αυτά «δεν υπολογίζονται οι ανάγκες σε ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λυκείων που δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί τα τμήματα ειδικότητας καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις στα γενικά Λύκεια όπου τα αποτελέσματα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου αναμένονται».

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε χθεσινή συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δασκάλων δεσμεύθηκε ότι όλα θα έχουν ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, χωρίς κανένας εκπαιδευτικός να υπερβαίνει το ωράριο που του αντιστοιχεί.

Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου

Έχουν ήδη προσληφθεί 4.900 αναπληρωτές

Και ενώ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο κάνει γνωστό ότι 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει υπηρεσία από την 1ηΣεπτεμβρίου ενώ έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα 4.900 αναπληρωτές.

Το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί  ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών ενώ 1.100 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα για τους 10.000 τονίζεται ότι θα προσληφθούν με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.

Με λίγα λόγια το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι θα προσλάβει τις επόμενες μέρες που ακολουθούν 10.000 αναπληρωτές που θα προστεθούν στις 4.900 που έχουν πραγματοποιηθεί έως και σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό των προσλήψεων το Σεπτέμβριο στις 14.900. Από εκεί και πέρα θα γίνουν 1.100 προσλήψεις από Οκτώβριο και έπειτα που αν αθροιστούν στις 14.900 δίνουν το άθροισμα των 16.000 πιστώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με τη ΔΟΕ και όσον αφορά το θέμα των κενών  ο Υπουργός προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλα θα είναι απολύτως ομαλά μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου κι ότι η χρονιά ξεκινά, αν λάβει κανείς υπόψη τα προβλήματα, αρκετά καλά. Όλα αυτά μιλώντας για 16.000 προσλήψεις αναπληρωτών (για 16.500 κενά κατά το ΥΑΙΘ)  που ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί , για 500 κενά που δε θα καλυφθούν ποτέ, για μετακινήσεις εκπαιδευτικών που θα λύσουν το πρόβλημα των κενών σε όμορα ΠΥΣΠΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά, πως παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. «Πιστεύουμε, πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών, θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς» αναφέρεται  μεταξύ των άλλων στο ενημερωτικό σημείωμα.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα κενά Α/θμιας και Β/θμιας όπως ανακοινώθηκαν από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Κενά ειδικοτήτων που δεν ανακοίνωσε η ΔΟΕ

Την επόμενη εβδομάδα η β’ φάση αναπληρωτών με περίπου 3.000 προσλήψεις


 

2 Σχόλια

  1. Αυτοί οι 4.900 αναπληρωτές πού έχουν προσληφθεί δηλαδή?!?!!? Διότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ πρόσληψη… λίγο παράξενο μου ακούγεται!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...