Home / HEADER-NEWS / Ποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών θα προσληφθούν αύριο. Τι συμβαίνει με το 1 προς 10 στην εκπαίδευση;

Ποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών θα προσληφθούν αύριο. Τι συμβαίνει με το 1 προς 10 στην εκπαίδευση;

Δημοσιεύτηκε: 7:57 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2014  


ypep8-marousi-5

Αύριο θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών τόσο στην Ειδική Αγωγή όσο και στη Γενική Εκπαίδευση όπως έχει γράψει το news.gr. Αν και μέχρι το μεσημέρι δεν είχε δοθεί εντολή προκειμένου να πραγματοποιηθούν προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των κενών οδήγησε τον υπουργό Παιδείας να δώσει εντολή για προσλήψεις και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εκτός από το ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 800-900 προσλήψεις. Αναμένεται το κύριο μέρος εξ αυτών να αφορά τις βασικές ειδικότητες Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών, ενώ πιθανόν είναι να πραγματοποιηθεί μικρός αριθμός προσλήψεων και σε άλλες ειδικότητες.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα και με ανάρτηση  σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτη θα πραγματοποιηθούν 600 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  ενώ σε 1995 θα ανέλθουν οι προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ για τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα.

«Yπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας  και τον κ.Σταϊκούρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον διορισμό αύριο, Τετάρτη, ακόμη 3.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Έως το απόγευμα θα έχει υπογραφεί και από τους κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και κ. Χαρδούβελη. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε τα κενά για να κάνουμε τις κατάλληλες τοποθετήσεις. Νεότερα θα έχουμε μέσα στην ημέρα»

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο κ. Λοβέρδος μέσω  λογαριασμού του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το news.gr σύμφωνα και με ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται τις επόμενες μέρες και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών. Κύκλοι του Υπουργείο μας ανέφεραν ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις φιλολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών, μαθηματικών και φυσικών.

Σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών της β φάσης των αποσπάσεων. Όπως γράψαμε χθες ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα πάρουν την πολυπόθητη απόσπαση θα είναι μικρός.

Στη δευτεροβάθμια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40 με τους περισσότερους αποσπασθέντες να είναι γυμναστές. Στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες καθώς θα αφορούν εκπαιδευτικούς που φεύγουν από κεντρικές περιοχές και κατευθύνονται σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως είναι τα Δωδεκάνησα κ.α. Ελάχιστες αναμένεται να είναι και οι αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ είναι πιθανόν ο αριθμός να είναι διψήφιος, καθώς έχει δοθεί εντολή για μετακινήσεις από πλεονασματικές σε ελλειμματικές περιοχές.

«Από τις 16.000 των αναπληρωτών έχουν τοποθετηθεί 4.900 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 1.500 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και επιπλέον έχουμε εμείς στη διάθεσή μας περίπου 10.000 αναπληρωτές, οι οποίοι μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο θα τοποθετηθούν ανάλογα με την εικόνα που θα έχουμε από τις περιφερειακές διευθύνσεις για τα κενά. Κρατάμε τη δυνατότητα πρόσληψης 1.000 αναπληρωτών για να καλύψουμε και τις έκτακτες περιπτώσεις, δηλαδή για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις,  τις εγκυμοσύνες, τις άδειες για λόγους υγείας. Προβλέπουμε ότι για πρώτη φορά το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα έχουμε καλύψει όλα τα κενά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ ανέφερε ότι κατάφεραν να μειώσουν τα κενά των 22.000 με τις περιορισμένες αποσπάσεις και τις παράλληλες αναθέσεις.  Ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι τα κενά είναι ισομερώς κατανεμημένα και θα καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα με το νέο κύμα, όπου θα σταλούν αναπληρωτές σε όλα τα σχολεία.

Παράλληλα ο κ. Δερμεντζόπουλος παραδέχθηκε ότι λόγω της οικονομικής συγκοιρίας δεν ισχύει στην εκπαίδευση ούτε το 1 προς 10, γεγονός που το έχει αναδείξει και το news.gr.  O υφυπουργός υπογράμμισε ότι λόγω των ελάχιστων διορισμών πλανάται ο κίνδυνος να μην ανοίξουν τα σχολεία και γι αυτό ακριβώς το λόγο κρίνονται επιτακτικές οι 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και η ανατροπή του 1 προς 10, για το οποίο καταβάλλει προσπάθειες ο κ. Λοβέρδος.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...