Home / HEADER-NEWS / Ξεκίνησε τη δραστηριότητα της η Ένωση Αναπληρωτών Δασκάλων ΠΕ70

Ξεκίνησε τη δραστηριότητα της η Ένωση Αναπληρωτών Δασκάλων ΠΕ70

Δημοσιεύτηκε: 1:52 μμ Αύγουστος 21st, 2014  


daskalos-kentriki

Στις δύσκολες μέρες της κρίσης και των μνημονίων, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του θεσμού του σχολείου και του ρόλου του στην κοινωνία. Ένα σχολείο το οποίο έχει κατακερματιστεί, για να ικανοποιήσει τις επιταγές των δανειστών και των δυναστών μας. Ένα σχολείο το οποίο, δεν προσφέρει πλέον τα αναμενόμενα στα παιδιά μας και στην κοινωνία συνολικά.

Οι αιτίες είναι πολλές, κυριότερη όλων όμως, η τεράστια έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του νέου Υπουργικού Συμβουλίου Παιδείας, αναγνωρίστηκε η ύπαρξη  χιλιάδων κενών στην Π.Ε και Δ.Ε , τα οποία φτάνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας τις 24.500. Στην Π.Ε, την τελευταία τετραετία, έχουν αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης περισσότεροι από 9.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν προσληφθεί μόνο 272. Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά αλλά και να εφαρμόσει, έστω, για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση το ελάχιστο 1:5 που έχει η ίδια συμφωνήσει με την Τρόικα, δημιουργεί συνθήκες απαξίωσης της εκπαίδευσης που η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους μαθητές και καθιστά πρακτικά αδύνατη την ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη.

Η κάλυψη όλων αυτών των οργανικών κενών με προσωρινούς αναπληρωτές και ειδικά τώρα τελευταία με ένα νέο είδος αναπληρωτών (αναπληρωτές ΕΣΠΑ) δεν αποτελεί λύση. Πέραν όμως αυτού του προβλήματος, ένα ακόμη πιο σημαντικό, ταλανίζει χιλίαδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται κάθε χρόνο, να τρέξουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του τόπου, για να προσφέρουν στην κοινωνία τα αναμενόμενα. Η ψήφιση του νόμου 3848/2010 (πάγωμα πινάκων, μεταβατική περίοδος κτλ) πέραν του ότι έχει δημιουργήσει απόλυτη εξαθλίωση και απαξίωση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έχει δημιουργήσει και αφόρητες αδικίες, με αποτέλεσμα οι ίδιοι αναπληρωτές να έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους, ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Η πολιτική του διαίρει και βασίλευε σε όλο της το μεγαλείο.

Ως εκ τούτου, αναπληρωτές δάσκαλοι, την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, συναντήθηκαν στα γραφεία της Δ.Ο.Ε και εκεί αποφασίστηκε:

Δημιουργία Ένωσης Αναπληρωτών Δασκάλων με την προσωνυμία Π.ΕΝ.Α Δασκάλων (Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δασκάλων).

Σκοπός Ένωσης: Σκοπός της Ένωσης είναι η δημιουργία δικτύου αναπληρωτών δασκάλων ΠΕ70, η οποία θα ενεργεί παράλληλα και με συνεργασία με το σωματείο μας (Δ.Ο.Ε) και θα στοχεύει στην ενίσχυση της φωνής του απλού αναπληρωτή, στην πραγματοποίηση των αιτημάτων μας και στην προστασία της ενότητας των αναπληρωτών ΠΕ70.

Τα αιτήματά μας:

1.  Άμεσοι μαζικοί διορισμοί στα οργανικά κενά ( 3.020 οργανικά κενά)

2.  Κατάργηση του νόμου 3848/2010

3. Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέσω κρατικού προϋπολογισμού πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, σε όλα τα λειτουργικά κενά (9.000 λειτουργικά κενά)

Πέραν από τα παραπάνω ζητήματα μείζονος σημασίας, ζητούμε τον ορισμό άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να συζητούν αναλυτικά τα παραπάνω, αλλά και όλα τα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Το προσωρινό Δ.Σ.

Πατέρας Χρήστος

Γκαραβέλλας Εμμανουήλ

Τραυλός Διονύσιος

Πρίφτη Χαρά

Γιωργουλάκης Ιωάννης

Ανδρέου Γεώργιος

Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...