Home / Featured / Οι λόγοι για τις μεταβολές θέσεων στους πίνακες αναπληρωτών

Οι λόγοι για τις μεταβολές θέσεων στους πίνακες αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:16 πμ Αύγουστος 22nd, 2014  


ekpaideytikos

Αναρτήθηκαν όπως πρώτο έγραψε το news.gr οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών και από σήμερα ξεκινούν οι ενστάσεις για τις οποίες δίνεται προθεσμία μέχρι και τις 26 Αυγούστου. Αν και κάποιοι αναπληρωτές θα περίμεναν η θέση τους να βελτιωθεί στους πίνακες στους οποίους δεν προστίθενται νέες προϋπηρεσίες εντούτοις πιθανόν να βρέθηκαν πιο χαμηλά μερικές θέσεις.

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι οι ακόλουθοι:

1.Πιθανόν να αυξήθηκαν τα άτομα που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες. Τα άτομα αυτά προτάσσονται στους πίνακες των αναπληρωτών.  Το παραπάνω αναφέρεται και στην εγκύκλιο των αναπληρωτών όπου ορίζεται ότι:

« στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων προτάσσονται κατά σειρά α) πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας, β) οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία και δρεπανομικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και γ) οι πάσχοντες σκλήρυνση κατά πλάκας

2.Μπορεί να εντάχθηκαν στους πίνακες εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν από ιδιωτικά σχολεία και οι οποίο εντάσσονται με τα μόρια προϋπηρεσίας που είχαν συγκεντρώσει μέχρι και τις 30-6-2010

3.Επανέρχονται στους πίνακες κάποιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν διαγραφεί κατά το 2012-2013.

4.Μπορεί κάποιοι να μην είχαν κάνει αίτηση το προηγούμενο έτος και να έκαναν φέτος επηρεαζόμενοι και από τα δημοσιεύματα περί χιλιάδων προσλήψεων αναπληρωτών.

Προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διαπιστώσουν ποιοι είναι αυτοί που προστέθηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν μερικές θέσεις θα πρέπει να αντιπαραβάλουν τους περσινούς πίνακες με τους φετινούς. Για παράδειγμα αν κάποιος κάνει μια αντιπαραβολή στους πίνακες των μαθηματικών θα διαπιστώσει ότι το προηγούμενο έτος υπήρχαν 12 άτομα που εντάσσονταν στις ειδικές κατηγορίες και φέτος υπάρχουν 18. Άρα ερμηνεύεται για κάποιους η πτώση 6 θέσεων.

Εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών 2013-14 2014-2015 Διαφορά
Δάσκαλοι 9 11 +2
Νηπιαγωγοί 26 25 -1
Φιλόλογοι 69 73 +4
Μαθηματικοί 12 18 +6
Φυσικοί 9 9 0
Αγγλικής 28 27 -1

Στους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων και σε ειδικότητες όπως είναι αυτή της πληροφορικής πέρα από τους παραπάνω λόγους  μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις καθώς κάποιοι εκπαιδευτικοί απέκτησαν παιδαγωγική κατάρτιση οπότε και προπορεύονται έναντι αυτών που δεν την έχουν ακόμα και αν τα μόρια τους είναι λιγότερα.

Για παράδειγμα στους πίνακες των εκπαιδευτικών πληροφορικής ΠΕ19-20 για το 2014-15 υπάρχουν, εκτός των ειδικών κατηγοριών, 511 με παιδαγωγική κατάρτιση ενώ το προηγούμενο έτος ο αριθμός τους ήταν 358.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ελέγξουν ενδελεχώς τους πίνακες και θυμίζουμε ότι οι ενστάσεις πρέπει να αφορούν μια από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στην ένταξη στους ανωτέρω πίνακες,
β) στην αλλαγή της σειράς κατάταξης, ήτοι για θέματα που έχουν να κάνουν με μόρια τελευταίου και προτελευταίου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μόρια προϋπηρεσίας, εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων,βαθμό και ημερομηνία κτήσης Πτυχίου, Μεσογειακή Αναιμία, Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την ιδιότητα πολυτεκνίας
γ) στην ιδιότητα της τριτεκνίας
δ) στην κτήση ή μη παιδαγωγικού Πτυχίου

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί έπεσα θέση στον πίνακα αναπληρωτών;

Υποβολή ενστάσεων κατά των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης σχολ. έτους 2014-2015

Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων 2014-15 (e-aitisi.sch.gr)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...