Home / Featured / Ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και «κύριες ειδικότητες» Δευτεροβάθμιας

Ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ για Πρωτοβάθμια και «κύριες ειδικότητες» Δευτεροβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Αύγουστος 23rd, 2014  


asep

Μαρούσι, 23 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤHN «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»

Δηλώσατε ότι για τα 3.000 κενά που δεν θα μπορέσετε να καλύψετε με προσλήψεις αναπληρωτών θα εφαρμόσετε τη λύση παράλληλων αναθέσεων. Αλήθεια, η κατάργηση ειδικοτήτων -δηλαδή περαιτέρω μείωση προσλήψεων- και η ανάθεση λ.χ. της Ιστορίας σε θεολόγους και καθηγητές ξένων γλωσσών, δεν είναι ένδειξη οπισθοδρόμησης και παρακμής του δημοσίου σχολείου; Ποιες είναι εν τέλει οι προτεραιότητες της κυβέρνησης αν δεν είναι η προάσπιση ενίσχυσης των δημοσίων αγαθών;

Η κατάργηση ορισμένων ειδικοτήτων είναι πολύ διαφορετικό μέτρο από την παράλληλη ανάθεση. Παράλληλη ανάθεση είχε ήδη γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις και απλώς τώρα επεκτάθηκε κάπως και εξορθολογίστηκε. Σκοπεύουμε, πάντως, να μειώσουμε τις ειδικότητες, αλλά αυτό θα γίνει μετά από εξαντλητικό διάλογο με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αλλά και με την ΟΛΜΕ. Κι ακόμη, οι παράλληλες αναθέσεις δεν οδηγούν σε μείωση των προσλήψεων. Όπως ξέρετε, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κάθε χρόνο αυξάνει. Φέτος ξεπέρασε  τα όρια, γι’ αυτό και ζητάμε, μέσα από σοβαρές διεργασίες και με βάση μια εμπεριστατωμένη μελέτη που τώρα εκπονούμε, χωρίς θόρυβο και μεγαλοστομίες,  την υπέρβαση του ορίου ένα προς δέκα για την εκπαίδευση, ούτως ώστε να προκηρύξουμε και διαγωνισμό ΑΣΕΠ τον Ιανουάριο για τις βασικές κυρίως ειδικότητες και για ένα πραγματικά μεγάλο αριθμό νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Αυτή είναι η πραγματική λύση του προβλήματος. Ειδάλλως το εκπαιδευτικό μας σύστημα του χρόνου δεν θα αντέξει.

Θα μετάσχετε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ;

Προφανώς . Το έχουμε ήδη δηλώσει.  Μετέχουμε ήδη με όλες μας τις δυνάμεις  σε κοινούς αγώνες , από τον Ιανουάριο του 2014 και ειδικότερα από τον Μάρτιο που ιδρύσαμε την ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Υπάρχει περίπτωση να προσχωρήσετε νωρίτερα στην Κ.Ο. του Κινήματος;

Ναι. Είναι ζήτημα των επόμενων ημερών. Ίσως όταν δημοσιεύονται αυτές οι γραμμές να έχει γίνει  η ένταξή μου. Θυμίζω πως την ένταξη αυτή είχε μνημονεύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική  του ομιλία προ των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Τι σας οδήγησε στην επάνοδο, αφού είναι σχετικά πρόσφατη και η αποχώρησή σας και η δημιουργία του δικού σας πολιτικού σχηματισμού;

Θυμίζω πως διαγράφηκα και δεν αποχώρησα. Όμως, τώρα πια συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα στη  Βουλή και την Κυβέρνηση. Η Νέα Ελλάδα, το κόμμα που ιδρύσαμε,  δεν διαλύεται. Είναι συνιστώσα της ΕΛΙΑΣ και συμμετέχει στις διαδικασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην πορεία αυτή θα εκτιμήσουμε ποιό θα είναι το μέλλον της Νέας Ελλάδας, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουμε για το Συνέδριο ή στο Συνέδριο. Το κόμμα που ιδρύσαμε προσέφερε και προσφέρει. Νέα στελέχη, νέες ιδέες, προτάσεις νόμου, ρυθμίσεις που έχουν γίνει ήδη χρήσιμοι νόμοι του κράτους. Κι ακόμη, διαδραματίσαμε καίριο ρόλο για τη δημιουργία της ΕΛΙΑΣ  και την επιβίωση του χώρου μας, ως πρωτεύοντα χώρου της Κεντροαριστεράς.

Πόσο δεκτικός είστε στις πληροφορίες που θέλουν τη δημιουργία ευρύτερου σχήματος της Κεντροαριστεράς με συνιστώσες αλά ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Θα εξαρτηθεί, κατά τη γνώμη μου, από τη στάση της ΔΗΜΑΡ ή στελεχών της. Μια συνεργασία, πχ, αυτού του επιπέδου με την ΔΗΜΑΡ, ή μέρους της, ανάλογα με τις εξελίξεις στο Συνέδριό της, προϋποθέτει ένα μετωπικό παραταξιακό σχήμα. Σε αντίθετη περίπτωση, νομίζω πως οδηγούμαστε σε μία λύση που θα έχει άξονα το ΠΑΣΟΚ και γύρω του κινήσεις της Δημοκρατικής Παράταξης. Είμαι πάντως αισιόδοξος, με βάση τα όσα συζητούνται, πως θα δημιουργηθεί ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς.

 Θα διεκδικήσετε την προεδρία αυτού του ευρύτερου σχηματισμού, ή θα στηρίξετε τον κ. Βενιζέλο;

Θέμα ηγεσίας δεν πρέπει να τεθεί. Θα δημιουργούσε υποψίες για τη ματαιοδοξία των διεκδικητών και θα απειλούσε τη συνοχή μας. Δεν βλέπω άλλωστε και κανέναν να το θέτει έτσι όπως το ρωτάτε για τον εαυτό του ή για άλλους.

Δηλαδή στηρίζετε τον κ. Βενιζέλο ;

Στηρίζω την αλλαγή του χώρου αλλά και την ενότητά του. Αλλαγή με ενότητα πρέπει  να είναι και το δικό μας σύνθημα. Υπό την έννοια αυτή πορεύομαι μαζί με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και με τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του χώρου.

 Θα βρεθούν οι 180 για την εκλογή Προέδρου ή πάμε σε πρόωρες εκλογές;

Αν επιτευχθεί η εξομάλυνση του προγράμματος (π.χ. οι ρυθμίσεις των οφειλών, η απάλειψη των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και η μη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα), ναι μπορεί να έχουμε προεδρικές πλειοψηφίες δύο ειδών: μια Κεντροαριστερή, αλλά και μια Κεντροδεξιά. Ο νοών νοείτω.

ΕΝΦΙΑ: Ο Π. Παυλόπουλος είπε ότι πρόκειται για δήμευση ακίνητης περιουσίας.

Ναι αλλά ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ. Εμείς, με τον κ. Αηδόνη  δεν τον ψηφίσαμε. Όταν επιβάλαμε τον φόρο ύψους 1.9 δις το 2011, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον αποκάλεσαν χαράτσι και μας εξευτέλιζαν επι δύο χρόνια στα ΜΜΕ. Όταν ο κ. Στουρνάρας επέβαλε τον ύψους 3.3 δις ΕΝΦΙΑ μια μόνο εβδομάδα κράτησαν οι επικρίσεις. Τώρα πρέπει να διορθωθούν τα τεράστια τεχνικά σφάλματα του ΕΝΦΙΑ, κάτι που γίνεται,  και να δούμε την επανεξέταση του συνόλου της υπερφορολόγησης που κάνει ο κ. Χαρδούβελης ενόψει του νέου προϋπολογισμού.

 Θα μπορούσε η δημοκρατική παράταξη να κάνει κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ;

Ούτε εμείς το θέλουμε ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώνει κανένα από τα βάρη της Ελλάδας και των πολιτών που εμείς σηκώνουμε, αλλά και τα στελέχη του ευτελίζουν όποιο από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, κακώς κάνοντας, τους απευθύνεται.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

alfavita.gr

alfavita.gr

alfavita.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θέματα και απαντήσεις Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 για τις ειδικότητες Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Φιλολόγων, Φυσικών, Μαθηματικών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...