Home / HEADER-NEWS / Χιλιάδες τα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό Προσωπικό

Χιλιάδες τα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό Προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: 6:07 μμ Ιούλιος 30th, 2014  


eidikiagogikrisi

Με νέα κριτήρια η επιλογή αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή

Χιλιάδες τα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό Προσωπικό

Με νέους κανόνες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιλογή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή γεγονός που εξάγεται από τα όσα απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το προηγούμενο καθεστώς προτάσσονταν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς ειδικά αποφοίτους παιδαγωγικών τμημάτων δημοτική εκπαίδευσης καθώς και νηπιαγωγούς να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακά εντός και εκτός Ελλάδας καταβάλλοντας πολλές φορές χρηματικά ποσά της τάξης των 5000-6000 ευρώ.

Με το νέο σύστημα επιλογής των αναπληρωτών στις ειδικότητες των δασκάλων ειδικής αγωγής και νηπιαγωγών θα προτάσσονται οι απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής Αγωγής του Βόλου και της Θεσσαλονίκης ρύθμιση που ικανοποιεί τους αποφοίτους των εν λόγω τμημάτων. Θυμίζουμε ότι στο νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής υπήρχε άρθρο για τη μοριοδότηση και την επιλογή των εκπαιδευτικών  στο οποίο ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές χωρίς όμως να αλλάξει η γενική φιλοσοφία.

Όσον αφορά το χρόνο έκδοσης της εγκυκλίου ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θα εκδοθεί άμεσα ενώ σύντομα, πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.  «Πρόθεση του Υπουργείου είναι να πάνε με τα νέα δεδομένα» ανέφερε ο κ. Δερμεντζόπουλος ενώ για το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής είπε ότι θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Επίσης σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Προέδρου  του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ. Βούγια τα νέα δεδομένα θα ισχύσουν και για τις προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Από φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής θα γίνονται από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και όχι από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής όπως συνέβαινε έως τώρα, αναφέρει ο κ. Βούγιας. Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής κρατά τις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό προσωπικό καθώς η βουλευτής κα Βαμβακά παρέθεσε στοιχεία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής σύμφωνα με τα οποία οι κενές οργανικές θέσεις, στις σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης ανέρχονται σε 461, 1657 είναι τα λειτουργικά κενά ενώ  υπάρχουν και 500 κενά στα ΕΔΕΑΥ με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός οργανικών και λειτουργικών κενών να φθάνει τα 2.618. «Θεωρούμε  ότι είναι απαραίτητο να καλυφθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό» τόνισε η κα Βαμβακά.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...