Home / HEADER-NEWS / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσιεύτηκε: 7:36 μμ Ιούλιος 30th, 2014  


letter

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

anaplirotes60.50.70.50@gmail.com

30/07/14

Σύμφωνα με πληροφορίες μας που δυστυχώς επιβεβαιώνονται και από στελέχη του αρμοδίου Υπουργείου (και πάντως σε καμία περίπτωση δεν διαψεύδονται) σε ένα εκ’ των δύο τελευταίων θερινών τμημάτων της Βουλής πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ). Ωστόσο δεν έχει κατατεθεί και δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα η τελική του μορφή προκειμένου να τοποθετηθούν επ’ αυτού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου διατυπώθηκαν ισχυρές διαφωνίες και ενστάσεις και εκφράστηκαν αιτήματα για τροποποίηση ή και απόσυρση του από τους περισσότερους φορείς (π.χ. ΠΕΣΕΑ, ΠΕΕΠ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κ.α) και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αντιδράσεις αυτές αγνοήθηκαν τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και από τη Διεύθυνση ΕΑΕ.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη ολοκλήρωσης του διαλόγου και της συνέχισης των ζυμώσεων από τους περισσότερους φορείς είναι και η δυσχέρεια της ίδιας της ΔΟΕ να καταλήξει σε θέση και ψήφισμα για την Ε.Α.Ε στην τελευταία της συνεδρίαση.

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ της εμβαλωματικής αυτής,  ευκαιριακής και πελατειακής – παλαιοκομματικής πρακτικής με την οποία δεν πρέπει να συνδεθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πολύ περισσότερο η Βουλή των Ελλήνων είναι η επιχειρούμενη απόσπαση με την μορφή (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ σε ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τη ρύθμιση του Πίνακα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που ανατρέπει αδικαιολόγητα και παράνομα τα μέχρι σήμερα δεδομένα  καταδικάζοντας στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής κατόχους Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων, οι οποίοι προφανώς τιμωρούνται για τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα.

ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε δεδομένο από άποψη νομιμότητας και δημοκρατικής τάξης  ότι δεν προτίθεστε να προσχωρήσετε σε ριζικές θεσμικές αλλαγές στο χώρο της ΕΑΕ χωρίς προηγουμένως να έχουν συζητηθεί – μελετηθεί και αναλυθεί διεξοδικά τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν ειδικά όταν πρόκειται για θεσμική αποτύπωση με μονιμότερες συνέπειες και μονομερείς και αιφνιδιαστικές ανατροπές που αφορούν από εκατοντάδες απόλυτα ειδικευμένους και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα στην απασχόληση και μάλιστα και στην μόνιμη και στην ορισμένου χρόνου.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν στις προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΑΕ, δεν είναι μόνο εργασιακό θέμα ή θέμα διοικητικού περιεχομένου, αλλά μια θεσμική αλλαγή η οποία έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις ευρωπαϊκές διακηρύξεις και συμβάσεις. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε αδιανόητη την αποκοπή τους από το υπόλοιπο «σώμα» του σχεδίου νόμου και την κατάθεσή τους προς ψήφιση ως τροπολογίας.

ΖΗΤΟΥΜΕ / ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  την έγκαιρη κατάθεση της τελικής μορφής του σχεδίου νόμου ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ  προς ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με συμμετοχή φορέων συνδικαλιστικών και επιστημονικών, εκπαιδευτικών Καθηγητών Πανεπιστημίων και εξειδικευμένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη ειδικών της ΕΑΕ  το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τόσο τα επιστημονικά δεδομένα όσο και τα εργασιακά μας δικαιώματα, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επανατοποθέτησης επ’ αυτού.

Ακολουθεί ένα αναλυτικό κείμενο του Συλλόγου μας ως συμβολή στον ουσιαστικό διάλογο που ουδέποτε έγινε δυστυχώς στην χώρα μας για τα θέματα της ΕΑΕ. Το κείμενο αφορά στην αναλυτική επιστημονική παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεών μας σύμφωνα με τα διεθνή-ευρωπαϊκά παιδαγωγικά πρότυπα.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗ  ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ κ’ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σόλωνος 51, Αθήνα,  10672

e-mail: dp@perpataris.gr      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : info@perpataris.gr

Τηλ: 210-3645656 Fax: 210-3645651

www.perpataris.gr , www.facebook.com/perpataris.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...