Home / HEADER-NEWS / Πανελλήνιος σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής: πορεία της νομικής διαδικασίας, στόχοι και διεκδικήσεις

Πανελλήνιος σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής: πορεία της νομικής διαδικασίας, στόχοι και διεκδικήσεις

Δημοσιεύτηκε: 12:39 μμ Ιούλιος 29th, 2014  


english-flag

Πανελλήνιος σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής: πορεία της νομικής διαδικασίας.

Ο πανελλήνιος σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής, με τη συμμετοχή 127 εγγεγραμμένων μελών, καθόρισε τους βασικούς στόχους και τις διεκδικήσεις του, οι οποίες είναι:

1. Η διαφύλαξη και προάσπιση των επαγγελματικών, οικονομικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών του.

2. Η πρόσληψη των αναπληρωτών αγγλικής γλώσσας και την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στην Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μέσα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών του υπουργείου.

3. Η κάλυψη των κενών μέσω μίας φάσης αναπληρωτών (α’ φάση) βάση των πιστώσεων που προβλέπονται  τόσο μέσω ΕΣΠΑ όσο και μέσω Κρατικού Προϋπολογισμού.

4. Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στη Β’θμια και η σύνδεση του μαθήματος με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

5. Η κατάργηση του διαχωρισμού σε σχολεία ΕΑΕΠ και κλασικής παιδείας και η μετατροπή όλων των σχολείων σε ΕΑΕΠ.

6. Η κατάργηση της επάρκειας.

7. Ο διορισμός των εναπομεινάντων διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008, του αντίστοιχου 40% και του 24μηνου,με βάση την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μέχρι 30/06/2010.

8. Το ξεκλείδωμα των πινάκων γενικής αγωγής και η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε κατά τη μεταβατική περίοδο.

9. Η κατάργηση του νόμου της εντοπιότητας η οποία καταστρατηγεί τη σειρά προσλήψεων στους πίνακες γενικής αγωγής.

10. Η επαναφορά του 60%-40% ως τρόπο διορισμού και η επανακαθιέρωση του θεσμού του 24μηνου.

11. Η κατάργηση του νόμου για τη μη προσμέτρηση των μεταπτυχιακών στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών και η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους αναπληρωτές αγγλικής.

12. Η εξαίρεση των αναπληρωτών από το νόμο του ΟΑΕΔ σχετικά με τον περιορισμό των  400 ημερών επιδότησης ανά τετραετία .

13.Η διατήρηση της παιδαγωγικής επάρκειας για όλους τους απόφοιτους της σχολής.

14. Η άμεση ανάκληση της ρύθμισης που αφορά στον τρόπο παρακράτησης της απεργίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι θα πρέπει: α) να λαμβάνουν το ένσημό τους για κάθε ημέρα απεργίας και β) οι ημέρες απεργίας να προσμετρούνται στην προϋπηρεσία τους και κατά συνέπεια να είναι συντάξιμες.

15. Η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ της πλήρους εξίσωσης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών σε θέματα χορήγησης αδειών (κανονικής,  κύησης, λοχείας, αναρρωτικής ,κ.α.) στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας.

Ο σύλλογος όρισε πληρεξούσια δικηγόρο την κ. Αθανασία Στεφανίδου με έδρα την Αθήνα, διεύθυνση Σέκερη 4,Κολωνάκι και τηλ. 2107297404 για όλες τις ενέργειες, από τη σύνταξη του καταστατικού του μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αναγνώρισης του συλλόγου με την εγγραφή του στο βιβλίο των σωματείων του Πρωτοδικείου και με διάθεση περαιτέρω συνεργασίας και εκπροσώπησης.

Οι εγγραφές στο σύλλογο από όποιον συνάδελφο αναπληρωτή αγγλικής το επιθυμεί, θα συνεχίζονται όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής υπάρχουν στην περιγραφή της ομάδας του συλλόγου στο FB :

https://www.facebook.com/groups/654724757933169/

29/07/2014

Το προσωρινό ΔΣ του συλλόγου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...