Home / HEADER-NEWS / Νέα προγράμματα του Υπ. Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Νέα προγράμματα του Υπ. Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: 12:31 μμ Ιούλιος 23rd, 2014  


ypep8-marousi-5

Την ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων στα σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για τη νέα χρονιά τις οποίες συνοψίζει κάτω από τον τίτλο «Κοινωνικό σχολείο». Στην ουσία πρόκειται για δράσεις που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, την υγιεινή διατροφή, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για το σχεδιασμό τους οργανώθηκε χτες σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και φορέων που σχετίζονται με την Υγεία και τον Αθλητισμό.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Κ. Κουκοδήμο η πιλοτική λειτουργία δύο αθλητικών σχολείων, η θεσμοθέτηση της ημέρας σχολικού αθλητισμού και η έναρξη της διαδικασίας χαρτογράφησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στα σχολεία, προκειμένου να αξιοποιούνται στο γενικότερο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία για τυχόν εμπορική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των σχολείων… Παράλληλα ανακοινώθηκε η ανάπτυξη του προγράμματος ΕΥΖΗΝ (για το οποίο έχουν διατυπωθεί πλήθος προβληματισμών από τα συλλογικά όργανα του γονεϊκού κινήματος) στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, καθώς και η λειτουργία του προγράμματος Kids Athletics του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε επίσης χτες από το υπουργείο Παιδείας ότι πρόκειται να ξεκινήσει στα σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά ενημερωτικό πρόγραμμα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με τη συμβολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στο πλαίσιο του προγράμματος εξειδικευμένοι αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων (με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους) θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με σχολεία της επικράτειας και θα παρουσιάζουν στους μαθητές τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους προστασίας από αυτούς. Στόχος είναι το πρόγραμμα να καλύψει όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας και όλες τις τάξεις, από Α’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Λυκείου μέσα στο σχολικό έτος 2014-2015.

Ριζοσπάστης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...