Home / HEADER-NEWS / Μέσα στην εβδομάδα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές. Αμέσως μετά η εγκύκλιος αναπληρωτών

Μέσα στην εβδομάδα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές. Αμέσως μετά η εγκύκλιος αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 5:57 μμ Ιούλιος 21st, 2014  


vouli

Αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την επιπλέον μοριοδότηση των ακριτικών περιοχών σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών ,καθώς και η ρύθμιση για το 10% πρόσληψης ατόμων με αναπηρία από τους πίνακες Γενικής Αγωγής.

Για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δεν θα κατατεθεί τροπολογία, αλλά θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση ,σύμφωνα με το  Ν4186/13,που προβλέπει ότι οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή γίνονται όπως στη Γενική.

Οπότε η έκδοση των εγκυκλίων, για τις προσλήψεις αναπληρωτών, μετατίθεται για μετά την ψήφιση των ρυθμίσεων.

https://www.facebook.com/d.mpratis

………………………………………………………

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την εντοπιότητα όπως  δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στη Realnews.  Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «για να είμαστε συνεπείς, θα καταθέσουμε μέσα στην εβδομάδα σχέδιο νόμου, που θα μοριοδοτεί την επιλογή να διδάξει ένας εκπαιδευτικός σε δυσπρόσιτα μέρη των ορεινών όγκων και της νησιωτικής Ελλάδας».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολείων δηλώνοντας ότι «η ομαλή λειτουργία στο σύνολο της επικράτειας θα γίνει σε δύο «κύματα». Πρώτα με την έναρξη της χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, όπου και θα διαπιστώσουμε τα κενά της τελευταίας στιγμής (πχ εκπαιδευτικούς που δεν εμφανίστηκαν στις θέσεις τους) και ύστερα, αρχές Οκτωβρίου, με την κάλυψη και των κενών αυτών».

Το νέο σχολικό έτος, το πρόβλημα της έλλειψης των εκπαιδευτικών είναι ακόμα πιο έντονο. Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας, όπως  έχει γράψει το news.gr, έχει κάνει λόγο για 20.000-24.000 κενά για τα οποία θα απαιτηθούν προσλήψεις αναπληρωτών. Οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού επαρκούν για μόλις 2000 προσλήψεις αναπληρωτών και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξευρεθούν πόροι για 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...