Home / HEADER-NEWS / Η ΟΙΕΛΕ για την τρίτη τροποποίηση του πλαισίου αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων

Η ΟΙΕΛΕ για την τρίτη τροποποίηση του πλαισίου αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 6:37 πμ Ιούλιος 23rd, 2014  


OIELE_logo

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία έστειλε η ΟΙΕΛΕ στον υπουργό Παιδείας:

«Κύριε Υπουργέ,

για τρίτη φορά από την νομοθετική τροποποίηση του πλαισίου αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων.

Περιμέναμε από εσάς, κύριε Υπουργέ, αφού ενημερωθείτε για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ιδιωτικών σχολείων, να παρέμβετε και να δώσετε τέλος στις πρακτικές εκείνες που ως στόχο έχουν την άντληση οικονομικών οφελών από κάποιους επιτήδειους εις βάρος της πολιτείας και των εκπαιδευτικών.

Αναρωτηθήκατε, κύριε Υπουργέ γιατί δεν ανανέωσαν τις άδειες τους μερικές δεκάδες ιδιωτικά σχολεία, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά προτίμησαν να αλλάξουν επωνυμία, λειτουργώντας, ωστόσο, στον ίδιο χώρο;

Αναρωτηθήκατε, κύριε Υπουργέ, εάν τα δήθεν νέα σχολεία και οι ιδιοκτησίες τους είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα;

Η παράνομη λειτουργία των σχολείων έχει σοβαρότατες συνέπειες σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο αφορά το «εκπαιδευτικό» προσωπικό, αλλά και την έκδοση των τίτλων τους.

Η παρέμβασή σας στο ζήτημα της ΚΥΑ Πληροφορικής δημιούργησε την ελπίδα ότι ξεκινά μια διαφορετική αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. εσκεμμένα άφηνε ανέλεγκτα. Ωστόσο, με λύπη διαπιστώνουμε ότι η πολιτική Αρβανιτόπουλου με τις συνεχείς τροπολογίες που μονομερώς ευνοούν κάποιους συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ»

………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράταση για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων

Μέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία

Μέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων, καθώς κάποια από αυτά είχαν καθυστερήσει να πάρουν άδεια.

Το υπουργείο Παιδείας δίνει νέα αναδρομική παράταση στην προθεσμία αδειοδότησης των ιδιωτικών σχολείων, με τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του υπουργείου Παιδείας, η νέα παράταση που δόθηκε (καθώς η σχετική ημερομηνία έληγε στις 15 Ιουλίου) θεωρείται αναγκαία ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων, χωρίς να κλονισθεί η εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία, κάτι που θα είχε δυσμενείς συνέπειες για τους ίδιους τους μαθητές.

Η παράταση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για τους ιδιωτικούς φορείς που υπέβαλαν αίτηση αδειοδότησης εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί, δηλαδή την 15η Ιουλίου 2014.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) κρίνει σε ανακοίνωση της ότι «αρκετά ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο παράνομα και εκμεταλλευόμενα την ανοχή της πολιτείας, έχουν μεγάλα οικονομικά οφέλη».

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...