Home / HEADER-NEWS / Γιατί τα σχολικά βιβλία θα γραφούν σε χρόνους ρεκόρ

Γιατί τα σχολικά βιβλία θα γραφούν σε χρόνους ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε: 12:54 μμ Ιούλιος 25th, 2014  


iep

Υποχρεωμένο να επισπεύσει την προκήρυξη συγγραφής ήταν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Υποχρεωμένο να επισπεύσει τη σχετική προκήρυξη συγγραφής διδακτικών εγχειριδίων ήταν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος συγγραφής επειδή τα συγκεκριμένα εγχειρίδια θα έπρεπε να παραδοθούν στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση για το σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προκήρυξη μέχρι την παράδοση των βιβλίων θέμα που είχε αναδείξει το news.gr.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι η σχετική προκήρυξη υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΙΕΠ καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη έχει ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο υλοποιείται από το ΙΕΠ.

Τα βιβλία θα γραφούν με ίσους όρους για όλους αφού τα προγράμματα σπουδών δεν ήταν γνωστό αν θα δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως προτάθηκαν ή θα τροποποιούνταν. Επιπλέον , τα εγχειρίδια που θα κατατεθούν θα κριθούν από επιτροπές που θα συγκροτηθούν με απόλυτη διαφάνεια.

Όσον αφορά τη συγγραφή των υπόλοιπων εγχειριδίων του Γενικού Λυκείου, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι  η σχετική προκήρυξη προβλέπεται να έχει εκδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2014, αφού προηγουμένως καταρτισθούν τα προβλεπόμενα προγράμματα σπουδών και οι προδιαγραφές συγγραφής, ενώ ο χρόνος παράδοσής τους τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου 2015.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...