Home / HEADER-NEWS / Γιατί δεν θα γίνει ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής…

Γιατί δεν θα γίνει ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής…

Δημοσιεύτηκε: 6:41 πμ Ιούλιος 23rd, 2014  


eidag

του Ζαχαρία Καψαλάκη

            Όσο πλησιάζουμε στο (προεκλογικό) φθινόπωρο, τόσο θα διαβάζουμε διαρροές (άνευ) ουσίας… Έτσι σήμερα μάθαμε ότι υπέβαλαν αίτημα για διενέργεια διαγωνισμού ειδικής αγωγής!

            Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα ψέματα… Για να γίνει ένας διαγωνισμός ειδικής αγωγής θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες θέσεις για τους υποψηφίους. Δυστυχώς για τους συναδέλφους ΠΕ 71 και ΠΕ 61 οι οργανικές θέσεις που είχαν προβλεφθεί από τον διαγωνισμό παρωδία που είχε εξαγγείλει η Διαμαντοπούλου χάθηκαν οριστικά και το γνωρίζουν.

Η υπουργός είχε  δεσμευτεί για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή μέσα στο α’ εξάμηνο του 2012. Αν γινόταν θα ήταν ο πρώτος διαγωνισμός για το διορισμό Δασκάλων και Νηπιαγωγών ειδικής Αγωγής. Μέσω του διαγωνισμού θα διοριζόταν μόνιμα στα Ειδικά Σχολεία 300 Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί (282 και 18), ενώ άλλες 200 θέσεις θα καλυφθούν μόνιμα από τους πίνακες αναπληρωτών (60-40). Στον διαγωνισμό θα ελάμβαναν μέρος οι απόφοιτοι των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής, δηλαδή του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (κατεύθυνση ειδικής αγωγής) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός θα αφορούσε τους κλάδους ΠΕ 61 (Νηπιαγωγών ΕΑΕ) και ΠΕ 71 (Δασκάλων ΕΑΕ) και όπως ορίζει ο νόμος για την Παιδεία (Ν. 3848 2010).

            Ο διαγωνισμός όμως δεν έγινε. Και χάθηκαν και οι θέσεις που είχαν προβλεφτεί για Ειδικά σχολεία και Τμήματα Ένταξης, καθώς το 2012 με απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας Μαμπινιώτη (ΦΕΚ 1067/τ. Β΄/ 9-4-2012) οι θέσεις που είχαν προβλεφθεί για τον τότε ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής μοιράστηκαν στα ΕΕΕΕΚ όλης της χώρας σε ειδικότητες:

–                      Φιλολόγων            80

–                      Μαθηματικών       40

–                      Οικιακής Οικονομίας 15

–                      Πληροφορικής      37

–                       Γυμναστών            57

–                       Μουσικών             58

–                       Δασκάλων             69

Για να γίνει λοιπόν διαγωνισμός ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις, καθώς ΔΕΝ υπάρχουν πλέον και να στελεχωθούν από όσους πετύχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό…

Ας σταματήσει λοιπόν ο εμπαιγμός του κλάδου ΠΕ 71 και ΠΕ 61 και αν θέλουν πραγματικά να κάνουν διαγωνισμό ΑΣΕΠ ας τον κάνουν όπως πρέπει…

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος της Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71 και ΠΕ 61) έχει αδικηθεί κατάφωρα και περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο εκπαιδευτικό κλάδο εξαιτίας των νομικών ρυθμίσεων που δημιούργησαν στρεβλώσεις και καταστρατήγησαν την αρχή των ίσων ευκαιριών, για τους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ειδικούς Παιδαγωγούς.

Ας σταματήσουν λοιπόν να παίζουν παιχνίδια  σε βάρος των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής, τάζοντας τους φρούδες ελπίδες…

https://www.e-mesara.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΥΠΑΙΘ – Νέο αίτημα για έκδοση νέας εγκριτικής απόφασης για διαγωνισμό ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...