Home / HEADER-NEWS / Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου – «τα κίνητρα θα είναι γενναία για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν δυσπρόσιτα σχολεία»

Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου – «τα κίνητρα θα είναι γενναία για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν δυσπρόσιτα σχολεία»

Δημοσιεύτηκε: 11:05 πμ Ιούλιος 27th, 2014  


kathigitis

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Άρη Βαλατίδη ως νέος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, βρεθήκαμε μαζί του και συζητήσαμε διεξοδικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα σχολεία στο Νομό Ηρακλείου.

Στην Ελλάδα των περικοπών και της μνημονιακής πολιτικής, το ελληνικό σχολείο βάλλεται σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε η ομαλή λειτουργία του να οφείλεται πλέον στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των χιλιάδων εκπαιδευτικών.

O κ. Βαλατίδης μιλώντας στο youpress, μας ενημέρωσε για τη συνάντηση των διευθυντών με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική και χρήσιμη.

Στη συνάντηση αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Βαλατίδης, καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα από την πολιτική ηγεσία ενώ παράλληλα τέθηκαν  οι προβληματισμοί από τα στελέχη της εκπαίδευσης εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε:

Α. Την Δευτέρα, 28 Ιουλίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για διορισμό αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δείτε ΕΔΩ Β. Οι αποσπάσεις από το υπουργείο σε γραφεία και φορείς θα ανακοινωθούν εντός  του μήνα. Γ. Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ  θα  ανακοινωθούν μετά το δεκαπενταύγουστο. Δ.Τροποποιήσεις  στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, πριμοδοτώντας  τους  εκπαιδευτικούς που  θα επιλέξουν  δυσπρόσιτα σχολεία.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, η ακριβής φράση του υπουργού ήταν ότι «τα κίνητρα θα είναι γενναία για τους εκπαιδευτικούς που  θα επιλέξουν  δυσπρόσιτα σχολεία»

Στη συνέχεια, συζητήσαμε με τον κ. Βαλατίδη, αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Νομό Ηρακλείου.

Τα προβλήματα είναι πολλά, και όπως εκτίμησε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας, θα είναι αρκετά δύσκολη χρονιά.

  • Τα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας στα σχολεία του Νομού θα είναι περισσότερα από 300. Ενώ οι πιστώσεις συγκριτικά με την περσινή χρονιά θα είναι στα ίδια επίπεδα και φέτος, ο κ. Βαλατίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, από ότι φάνηκε από τη συνάντηση με τα στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι να γίνει μια δίκαιη κατανομή στις σχολικές μονάδες της χώρας. Σκοπός να μην υπάρξουν φαινόμενα υπεράριθμων, σημαντικές ελλείψεις και κενά σε άλλους.
  • Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας λειτουργεί με 6 μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, οι 3 είναι μεταταγμένοι μόλις την τελευταία χρονιά. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βαλατίδης, έχει να γίνει πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια από το 1989! Γεγονός που σημαίνει ότι η ομαλή λειτουργία και ο συντονισμός των σχολικών μονάδων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι υπάλληλοι της πρωτοβάθμιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νομού μας καθώς επίσης και ο κλάδος των εκπαιδευτικών.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή πρωτοβάθμιας, όμως υπηρετεί τον κλάδο των εκπαιδευτικών ως συνδικαλιστής πολλά χρόνια τώρα. Μάλιστα υπήρξε και αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ.

Ο ίδιος στη συζήτηση που είχαμε ανέφερε με σιγουριά ότι η πόρτα της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του νομού , με σκοπό να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα που τους αφορούν.

Λόγω της μεγάλης συνδικαλιστικής του δράσης μέχρι σήμερα, ο κ. Βαλατίδης  γνωρίζει πολύ καλά ότι χρειάζονται συγκρούσεις αλλά και διπλωματία για να διεκδικείς περισσότερα για τα σχολεία του νομού αλλά και για τον κλάδο των εκπαιδευτικών που δοκιμάζεται πολύ στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

https://youpress.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...