Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Τεχνικών Ειδικοτήτων – Επιτακτική ανάγκη το «ξεκλείδωμα» των πινάκων

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Τεχνικών Ειδικοτήτων – Επιτακτική ανάγκη το «ξεκλείδωμα» των πινάκων

Δημοσιεύτηκε: 4:16 μμ Ιούλιος 29th, 2014  


letter

Βαθμός Προτερ.: ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: -Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Λοβέρδο Α.

-Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ..Δερμεντζόπουλο Αλ

– Γραφείο Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ

– ΟΛΜΕ

– ΟΛΤΕΕ

-ΕΛΜΕ

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ »ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ» ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/ 2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ.Α΄), οι προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται από τον ενιαίο πίνακα, ο οποίος καταρτίζεται ύστερα από αίτησή τους. Η κατάταξη τους, κατά σειρά σε αυτόν, εξαρτάται από το σύνολο των μορίων όπως φαίνεται στη σχετική εγκύκλιο. :

Δέον να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα ανωτέρω ο ενιαίος πίνακας αναπληρωτών εκπαιδευτικών παύει να τροφοδοτείται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύει μέχρι την κατάρτιση του πίνακα που προβλέπεται στο άρθρο 3.

Η ιδιαιτερότητα όμως των τεχνικών ειδικοτήτων σε σχέση με τις άλλες ειδικότητες π.χ. Μαθηματικοί, Φιλόλογοι κ.τ.λ. είναι ότι ο πίνακας αναπληρωτών τεχνικών ειδικοτήτων παραμένει μερικώς κλειδωμένος, δηλαδή μόνο όσο αναφορά την προυπηρεσία, αφού οι εκπαιδευτικοί που αποκτούν την παιδαγωγική επάρκεια μετά την 1η Ιουλίου του 2010 βελτιώνουν τη σειρά κατάταξή τους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών χωρίς να εργάζονται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2010 έως σήμερα.

Αυτό είναι άδικο για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που  δεν μπορούν να έχουν κατοχυρωμένη θέση στον πίνακα κατάταξης αλλά ούτε και τη δυνατότητα να τη βελτιώσουν, δεδομένου ότι η προϋπηρεσία έχει πάψει να προσμετράται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να σταματήσουν να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές και κάποιοι να χάσουν το δικαίωμα διορισμού εξαιτίας της παραπάνω κατάστασης, παρόλο που η πραγματική τους  προυπηρεσία είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουν στον πίνακα.

Με μεγάλη έκπληξη και ανησυχία αντιμετωπίζει ο κόσμος των αναπληρωτών καθηγητών τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι όποιος υπηρετεί σε συγκεκριμένα σχολεία ” ορεινών όγκων και νησιωτικής Ελλάδας” θα παίρνει διπλάσια μόρια.

Ποιος ο λόγος να μετρούν αυτά τα μόρια αφού οι πίνακες είναι »κλειδωμένοι»;

Όλα αυτά τα χρόνια καλύπτουμε λειτουργικές ανάγκες σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σε δυσπρόσιτες αλλά και ακριτικές περιοχές χωρίς εξέλιξη στον πίνακα των αναπληρωτών, επιβαρυνόμενοι οικονομικά αφού κάθε χρόνο υπηρετούμε διαφορετικά σχολεία μακριά από τα σπίτια μας και θυσιάζοντας την προσωπική μας ζωή.

Η προσμέτρηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα γι αυτό και αν πραγματικά ο υπουργός παιδείας θέλει να δώσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα θα πρέπει στην ίδια ρύθμιση περί διπλασιασμού μορίων, να “ξεκλειδώσει” τους πίνακες αναπληρωτών και να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία και μετά τις 30/6/10, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εις βάρος μας αδικία.
Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Τεχνικών Ειδικοτήτων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...