Home / HEADER-NEWS / Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της βαθμολογίας στο Λύκειο (αναδρομικά και για την φετινή Α Λυκείου)

Άμεση αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της βαθμολογίας στο Λύκειο (αναδρομικά και για την φετινή Α Λυκείου)

Δημοσιεύτηκε: 3:17 μμ Ιούλιος 2nd, 2014  


Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Θέμα: Συνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο

 

Για άμεση αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας στο Λύκειο έκανε λόγο ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα το αργότερο τη Δευτέρα, για να ξέρουν όλοι τι θα συμβεί, δεν θα είναι σπασμωδική, δεν θα είναι αποσπασματική , θα είναι σε βάση η οποία θα ενσωματωθεί στο νόμο και θα ισχύει όσο ισχύει ο νόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σημείωσε ότι στόχος είναι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις να οριστικοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα και οι ρυθμίσεις να ισχύσουν αναδρομικά και για τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Αναφορικά με το θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο θεσμό αυτό, ο οποίος δεν θα καταργηθεί, αλλά θα παραμείνει σε ισχύ με βελτιώσεις, εφόσον απαιτηθεί.

ΥΠΑΙΘ

………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM σχετικά με τη τράπεζα θεμάτων και τον τρόπο βαθμολόγησης στην Α Λυκείου: «Μέχρι τη Δευτέρα θα αλλάξει ο τρόπος βαθμολογίας για την Α΄ Λυκείου»

Αναλυτικά ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε΅:
«Η τράπεζα θεμάτων δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια σειρά από θέματα, τα οποία εξετάζονται οι μαθητές. Αντί να μπαίνουν από τον εκπαιδευτικό που κάνει το μάθημα, μπαίνει από μια κεντρική τράπεζα που έχει κάνει το υπουργείο. Πόσο επηρέασε αυτό τη βαθμολογία; Έχω μια εκτίμηση από μια δειγματοληπτική έρευνα που έχουμε κάνει εδώ, πως μάλλον δεν επηρεάζει πολύ.  Απ’ ότι φαίνεται και απ’ ότι θα δείξει αύριο, θα είμαστε στα ίδια ποσοστά επιτυχιών με πέρσι. Η τράπεζα θεμάτων δεν επηρεάζει αυτή τη χαμηλή βαθμολογία των μαθητών.  Αυτό που δημιουργεί ένα πρόβλημα, του οποίου το μέγεθος θα το εντοπίσουμε αύριο, είναι ο τρόπος με τον οποίο εξάγεται η βαθμολογία. Υπάρχει σκέψη να αλλάξει, να βελτιωθεί ο τρόπος. Ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας θα αλλάξει και μάλιστα άμεσα.  Μιλάμε και για τα φετινά παιδιά, αυτά είναι που δοκιμάστηκαν πρώτη φορά σε αυτό το σύστημα. Δεν αλλάζουμε την βαθμολογία, τον υπολογισμό θα αλλάξουμε. Προφανώς θα πρέπει να ισχύσει για τα παιδιά τα φετινά, αυτά έχουν υποστεί αυτά υφίστανται. Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος ή το αργότερο τη Δευτέρα, για να ξέρουν όλοι το τι συμβαίνει θα είναι σε βάση, η οποία θα ενσωματωθεί στο νόμο και θα ισχύει όσο ισχύει ο νόμος. Στόχος μας είναι να έρθει στη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα για να κλείσει το θέμα. Οτιδήποτε συμβεί θα συμβεί και για τους τωρινούς μαθητές Α’ Λυκείου. Για την τράπεζα θεμάτων είναι κάτι που δεν θα καταργηθεί, θα βελτιωθεί ως θεσμός.
Αυτό που σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ο νόμος.
Δεν μπορεί να περνούν όλοι από την Α’ Λυκείου μέχρι να τελειώσουν χωρίς να αξιολογούνται και χωρίς να εξετάζονται σωστά»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...