Home / HEADER-NEWS / 22.500 προσλήψεις, αν προλάβουν…

22.500 προσλήψεις, αν προλάβουν…

Δημοσιεύτηκε: 12:02 πμ Ιούλιος 31st, 2014  


DERMENTZOPOULOS

Της Αννας Ανδριτσάκη

Στην προσπάθεια έγκαιρης κάλυψης 22.500 κενών, με προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία, αν και θα έπρεπε να προσληφθούν 24.500 εκπαιδευτικοί, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, κατά την ενημέρωση γύρω από θέματα δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου και εξήγησε -μεταξύ άλλων- ότι το νούμερο εκτοξεύθηκε, λόγω και της δραστικής αύξησης των συνταξιοδοτήσεων, από 6.500 πέρυσι στις 11.200 φέτος.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Θεμάτων της Α΄ Λυκείου και την ύλη της Α΄ και της Β΄ Λυκείου επέμεινε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα της ΟΛΜΕ για μη ισχύ του «θετικού αυτού μέτρου» στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ επανέλαβε τον προβληματισμό του υπουργείου για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και μείωσης της ύλης για τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, οι Τράπεζες Θεμάτων των οποίων θα είναι διαθέσιμες από την αρχή της χρονιάς και «εμπλουτισμένες».

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τον διπλασιασμό των μορίων σε αναπληρωτές που θα υπηρετήσουν στα δυσπρόσιτα σχολεία -η οποία και αναμένεται σήμερα- απέφυγε να απαντήσει για το αν θα ανοίξουν ή όχι οι κλειδωμένοι εδώ και τέσσερα χρόνια πίνακες, χωρίς ωστόσο να το αποκλείσει. Ο προβληματισμός, πάντως, φαίνεται να είναι αν θα ανοίξουν από φέτος ή από του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κονδύλια για τις προσλήψεις 22.500 αναπληρωτών επιδιώκεται να απορροφηθούν ως εξής: οι 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι 6.000 από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι 14.500 μέσω ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι 6.000 επιπλέον σε σχέση με πέρυσι επιδιώκεται να καλυφθούν κι αυτές από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού πέρυσι οι συνολικές πιστώσεις ήταν 16.500, με τις 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις 14.500 από το ΕΣΠΑ. Τέλος, αναμένεται μείωση κατά 30% στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς.

https://www.efsyn.gr/?p=221400


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...