Home / HEADER-NEWS / Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση ΟΙΕΛΕ – Υπ. Παιδείας

Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση ΟΙΕΛΕ – Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:38 μμ Ιούνιος 25th, 2014  


OIELE_logo

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υ.ΠΑΙ.Θ. η συνάντηση γνωριμίας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του νέου Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας τόνισαν ότι διάλογος δεν υπήρξε ποτέ επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν ερήμην των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ενημερωνόμασταν μέσω των ΜΜΕ. Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης όλων των απόψεων για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ από τη δική του μεριά έκανε μια σύντομη παρουσίαση της κατάστασης στην ιδιωτική εκπαίδευση εκκινώντας από το επίκαιρο συμβάν που σχετίζεται με την Τράπεζα Θεμάτων της Α’ Λυκείου, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στο κρίσιμο θέμα της εκτεταμένης διαφθοράς στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα σε νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Το ΔΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά μετά την επόμενη συνάντηση με τον Υπουργό, όπου θα ανοίξουν επί της ουσίας τα ζητήματα.

Αποφασίστηκε, τέλος, μετά τη χθεσινή σημαντική απόφαση του ΣτΕ που επαναφέρει νομοθετικά τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία από εργατικά σωματεία, να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία με τα σωματεία που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ώστε να κατατεθούν στον ΟΜΕΔ προτάσεις για νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...