Home / HEADER-NEWS / Σ. Κεδίκογλου – Σωστός θεσμός η Τράπεζα Θεμάτων αλλά είχα τις επιφυλάξεις μου για την πρώτη χρονιά

Σ. Κεδίκογλου – Σωστός θεσμός η Τράπεζα Θεμάτων αλλά είχα τις επιφυλάξεις μου για την πρώτη χρονιά

Δημοσιεύτηκε: 6:07 μμ Ιούνιος 27th, 2014  


KEDIKOGLOU

Η Τράπεζα Θεμάτων είναι ένας σωστός θεσμός. Οι μόνες ενστάσεις αφορούσαν τη σωστή εφαρμογή του από την πρώτη χρονιά. Η χρυσή τομή θα ήταν να εφαρμοστεί πιλοτικά, ώστε του χρόνου να είμαστε πανέτοιμοι και να μην υπάρχουν ζητήματα, που τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτό είχα επισημάνει και σε συνέντευξή μου στην εφημερίδα «Έθνος» στις 14/1, όπου χαρακτηριστικά ανέφερα:  «Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω τράπεζας θεμάτων πιλοτικά μόνο σε κάποια σχολεία όπως πρότυπα, πειραματικά και ορισμένα ιδιωτικά. Για να προχωρήσουμε σε πλήρη ανάπτυξη του συστήματος αυτού απαιτείται χρόνος για να δοκιμαστεί, ώστε να αποφύγουμε τυχόν λάθη».

Την ίδια ημέρα όμως αμέσως μετά το δημοσίευμα με γραπτή δήλωσή του ο τότε υπουργός Παιδείας δήλωσε «Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά φυσικά και την τράπεζα θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων», όπως και τελικά έγινε.

https://eviatop.blogspot.gr/2014/06/blog-post_942.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...