Home / HEADER-NEWS / ΙΕΠ – Πρόσκληση για αιτήσεις για το Μητρώο Υποστήριξης Βαθμολογικών Κέντρων Πειραματικών Σχολείων

ΙΕΠ – Πρόσκληση για αιτήσεις για το Μητρώο Υποστήριξης Βαθμολογικών Κέντρων Πειραματικών Σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 8:22 μμ Ιούνιος 3rd, 2014  


iep

Ρεπορτάζ: Paideia-ergasia

Πρόσκληση σε μόνιμους εκπαιδευτικούς απευθύνει το ΙΕΠ για εγγραφή στα Μητρώα Υποστήριξης Βαθμολογικών Κέντρων των Πειραματικών Σχολείων. Οι Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν στα ανωτέρω Μητρώα, καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή αίτηση –στον διαδικτυακό τόπο του ΙΕΠ: https://www.iep.edu.gr/services/pps ακολουθώντας τις οδηγίες που αυτός περιλαμβάνει. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα είναι ανοικτή από 03-06-2014 έως 09-06-2014.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν στα ανωτέρω Μητρώα, καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή αίτηση –στον διαδικτυακό τόπο του ΙΕΠ: https://www.iep.edu.gr/services/pps ακολουθώντας τις οδηγίες που αυτός περιλαμβάνει. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα είναι ανοικτή από 03-06-2014 έως 09-06-2014.

Α) Για την Κεντρική Επιτροπή Βαθμολογικού Κέντρου (11μελής) τους μόνιμους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο της Κεντρικής Επιτροπής του Βαθμολογικού Κέντρου.

Απαραίτητα προσόντα: • Να έχει τετραετή (4ετή) τουλάχιστον προϋπηρεσία σε Πειραματικά Σχολεία ή τουλάχιστον διετή θητεία ως μέλος ΕΠΕΣ Πειραματικού Σχολείου.

Πρόσθετα προσόντα • Να έχει συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά σε αντίστοιχο βαθμολογικό κέντρο ή σε βαθμολογικό κέντρο Πανελλήνιων εξετάσεων • Να κατέχει θέση Σχολικού Συμβούλου ή να είναι Μέλος ΔΕΠΣ ή να είναι Μέλος ΕΠΕΣ • Να έχει συμμετάσχει σε Επιτροπή Επιλογής Θεμάτων στα ΠΠΣ

Β) Για την Επιτροπή Υποστήριξης του Βαθμολογικού Κέντρου (Α/θμιας ή Β/θμιας)

τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Υ.ΠΑΙ.Θ. να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο του ΙΕΠ για την υποστήριξη του Βαθμολογικού Κέντρου των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Απαραίτητα προσόντα: • Να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά σε αντίστοιχο βαθμολογικό κέντρο ή σε βαθμολογικό κέντρο Πανελλήνιων εξετάσεων ή να διαθέτουν διοικητική εμπειρία σε διαχειριστική υποστήριξη προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Γ) Για τους Βαθμολογητές

τους μόνιμους εκπαιδευτικούς δημόσιων ή ιδιωτικών σχολείων να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο Βαθμολογητών των γραπτών δοκιμίων μαθητών/τριών που θα διαγωνιστούν για τη εισαγωγή τους στα Π.Π. Γυμνάσια και Λύκεια

Απαραίτητα προσόντα: • Να είναι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02,ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ70 • Να έχουν πενταετή (5ετή) τουλάχιστον προϋπηρεσία στην εκπαίδευση

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ 1.1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στα Μητρώα έχουν Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Πρωτοβάθμιας (όπου προβλέπεται) του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. 1.2. Διαδικασία υποβολής αίτησης – πρότασης: Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν στα ανωτέρω Μητρώα, καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή αίτηση –στον διαδικτυακό τόπο του ΙΕΠ: https://www.iep.edu.gr/services/pps ακολουθώντας τις οδηγίες που αυτός περιλαμβάνει. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα είναι ανοικτή από 03-06-2014 έως 09-06-2014. 1.3 Κριτήρια ένταξης στο Μητρώο: τα φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο θα πρέπει να διαθέτουν απαραίτητα: Για την κατηγορία α)Κεντρική Επιτροπή Βαθμολογικού Κέντρου: τετραετή (4ετή) τουλάχιστον προϋπηρεσία σε Πειραματικά Σχολεία ή τουλάχιστον διετή θητεία ως μέλος ΕΠΕΣ Πειραματικού Σχολείου, για την κατηγορία β) Επιτροπή Βαθμολογικού Κέντρου: να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά σε αντίστοιχο βαθμολογικό κέντρο ή σε βαθμολογικό κέντρο Πανελλήνιων εξετάσεων ή να διαθέτουν διοικητική εμπειρία σε διαχειριστική υποστήριξη προγραμμάτων ΕΣΠΑ και για την κατηγορία γ) Βαθμολογητές: Να είναι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02,ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ70 και να έχουν πενταετή (5ετή) τουλάχιστον προϋπηρεσία στην εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: 1. τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι οι αιτούντες έχουν τα κατά το νόμο προσόντα για τα οποία έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση και για τα οποία δύναται να απαιτηθεί από το ΙΕΠ να υποβάλλουν, είναι τα παρακάτω: i. Βεβαίωση τετραετούς προϋπηρεσίας σε Πειραματικό Σχολείο ή διετούς θητείας σε ΕΠΕΣ Πειραματικού . (κατηγορία α΄)

ii. Βεβαίωση υπηρέτησης σε βαθμολογικό κέντρο ή διοικητικής εμπειρίας σε διαχειριστική υποστήριξη προγραμμάτων ΕΣΠΑ. (κατηγορία β’) iii. Βεβαίωση πενταετούς τουλάχιστον προϋπηρεσίας στην Β/θμια εκπαίδευση, από την αρμόδια υπηρεσία του. (κατηγορία γ’)

2. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Οι αιτήσεις/προτάσεις των ενδιαφερομένων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα εξετασθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του έργου. Αντικείμενο εξέτασης θα αποτελούν οι αιτήσεις/προτάσεις που θα έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα και με όλα τα υποχρεωτικά πεδία συμπληρωμένα. Κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΙΕΠ θα λάβει την απόφαση για την ένταξη ή μη του ενδιαφερόμενου στα Μητρώα. Η αρμόδια Επιτροπή δύναται να ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους επιπλέον δικαιολογητικά ή άλλα αποδεικτικά έγγραφα για την πιστοποίηση των στοιχείων της αίτησής τους και οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα υποβάλλουν. 3. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ Η αξιοποίηση των ενταγμένων μελών στα Μητρώα της Κεντρικής Επιτροπής Βαθμολογικού Κέντρου, της Επιτροπής Βαθμολογικού Κέντρου και Βαθμολογητών γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες της Πράξης, την κατηγορία/ιδιότητα των ενδιαφερομένων, το γνωστικό αντικείμενο καθώς και τη διαθεσιμότητα των μελών των Μητρώων, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του υπό ανάθεση έργου, πλήρωση θέσης κενής ή που κενωθεί για οποιοδήποτε λόγο δύναται να καλυφθεί με άλλους ενταγμένους στα μητρώα στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής και απόφασης του Δ.Σ. του ΙΕΠ.

Περισσότερα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...