Home / HEADER-NEWS / Για το 67ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Για το 67ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Δημοσιεύτηκε: 9:27 μμ Ιούνιος 3rd, 2014  


67opatras
Για το 67ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Με την απόφαση 72624/Δ4/12-5-2014 των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών προχώρησαν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, μέρος αυτών που είχαν ψηφιστεί στον προϋπολογισμό του 2014. Ανάμεσά τους υλοποιείται και η πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Αχαΐας για κλείσιμο -παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από λίγους μήνες- του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας. Το μόνο σχολείο στην πόλη μας που κλείνει σε μια υποβαθμισμένη εργατική περιοχή που ταλανίζεται από την κρίση.
Χωρίς αμφιβολία, μια τέτοια απόφαση επιδεινώνει τις συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών αφού αυτό σημαίνει μετακινήσεις τους σε όμορα σχολεία (κάποια όχι αρκετά κοντά) και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Επίσης σημαίνει δημιουργία υπεράριθμων και «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών και ανεργία για τους νέους εκπαιδευτικούς.
Ως Αριστερό Ενωτικό Σχήμα δηλώνουμε ότι συλλογικά θα παλέψουμε για Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλους. Συλλογικά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των 85 μαθητών του 67ου Δημοτικού να παραμείνουν στο σχολείο τους. Και θα ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 67ου που προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε όχι μόνο να γίνει άρση του κλεισίματος του σχολείου τους αλλά και να αντικατασταθούν τα προκάτ κτίρια (στα οποία είχαν μετακομίσει προσωρινά) με νέο κτίριο όπως τους είχαν υποσχεθεί εδώ και μια πενταετία. Υπόσχεση που χάθηκε μεταξύ παλιάς νομαρχίας και νυν περιφέρειας. Τέλος θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας που θα υποχρεωθούν για μια ακόμη φορά να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους.
Συνάδελφοι, είναι πια ξεκάθαρο ότι στη συγκυρία αυτή καθένας και καθεμιά από τη θέση που βρίσκεται κρίνεται από τα έργα του.
Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,
κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...