Home / HEADER-NEWS / Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Η διευθύντρια της ΔΔΕ Αν. Θεσ/νίκης πρωτοστατεί στο νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων της πόλης μας

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Η διευθύντρια της ΔΔΕ Αν. Θεσ/νίκης πρωτοστατεί στο νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων της πόλης μας

Δημοσιεύτηκε: 5:07 μμ Ιούνιος 11th, 2014  


elme

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των Α΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΣΥΓΧΩΝΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δεν έχει τέλος. Στις 4-6, στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης των ΕΛΜΕ, γονιών και μαθητών η αστυνομία και τα ΜΑΤ όχι μόνο μας υποδέχτηκαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου αλλά ο επικεφαλής της “ομάδας κρούσης” κρατούσε κλειστή την πόρτα του γραφείου της κ. Ζερβοπούλου και επέτρεπε μόνο σε δέκα εκπαιδευτικούς να μπουν και να συζητήσουν μαζί της. Ακόμη και όταν αναγκάστηκε να «συνομιλήσει» με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ-Θ και της εκπαιδευτικής κοινότητας με προκλητικά απαξιωτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο υπερασπίστηκε την εφαρμογή της πρότασής της.

Καταγγέλλουμε την κ. Ζερβοπούλου, η οποία υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική πρότεινε τη συγχώνευση δέκα (10) σχολείων στην περιοχή ευθύνης της και υπερασπίζεται προκλητικά την εφαρμογή της. Από τα εικοσιοκτώ σχολεία Δ.Ε. πανελλαδικά που περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις, τα δέκα είναι σχολεία της Ανατολικής Θες\νίκης και εντάχθηκαν στην εισήγηση του υπουργείου με πρόταση και πρωτοβουλία της κ.Ζερβοπούλου. Άξιος ο «μισθός» της!!

Στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου θα γραφεί με μελανά γράμματα η συμβολή της στην παραπέρα συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς η πρότασή της στερεί με πρόθεση από τους μαθητές των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών σχολείων) το δικαίωμα στη μόρφωση και δημιουργεί νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας-απολύσεων για τους εκπαιδευτικούς. Η άρνηση της να αποδεχτεί -λίγες μέρες πριν τη συνταξιοδότηση της- το δίκαιο αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας για ανάκληση των συγχωνεύσεων αποδεικνύει τη συνειδητή στοχοπροσήλωση των manager της Διοίκησης στην εφαρμογή της καταστροφικής για την παιδεία πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Μιας πολιτικής που η εφαρμογή της συνάδει με «το αποφασίζομεν και διατάζομεν» σ’ όλες του τις εκδοχές.

Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε τις νέες συγχωνεύσεις!

Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου!

Οι πολιτικές των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων των τεχνητών πλεονασμάτων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της παραπέρα υποβάθμισης του μορφωτικού δικαιώματος της νεολαίας δεν θα περάσουν!

Για τα Δ. Σ. των ΕΛΜΕ

Οι πρόεδροι

Αγαθαγγέλου Ν.   –  Τρανός Τ.   –   Ζυμβρακάκη Ε.   –   Ζαγανίδης Χ.

https://paremvasithess.wordpress.com/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...