Home / HEADER-NEWS / Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων δημιουργούν σχολεία μεγαθήρια

Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων δημιουργούν σχολεία μεγαθήρια

Δημοσιεύτηκε: 9:51 πμ Μάιος 18th, 2014  


18375

(εξετάσεις σε σχολείο στην Αγγλία)

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Μετά το Δήμο Αθηναίων ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Ζωγράφου καθώς στην περιοχή του πραγματοποιούνται οι ακόλουθες συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων:

10ο με 4ο, 15ο με 12ο , 7ο με 8ο και 3ο με 9ο

Ο Δήμαρχος καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας ψεύδεται όσον αφορά τη θέση του δήμου για τις συγχωνεύσεις καθώς η υπ. Αριθ 447/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει σχέση με τις συγχωνεύσεις αλλά και αφορά σε μείωση προσαυξήσεων ποσού 6,17 € από χρηματικό κατάλογο υπέρ δημότη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι απεναντίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου με την 477/2013 ομόφωνη απόφασή του «αποδέχεται την απόφαση της Δ.Ε.Π. σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου, κατά το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, σύμφωνα με τις προτάσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ζωγράφου το ΥΠΑΙΘ θα διορθώσει το λάθος και θα αφαιρέσει το Δήμο Ζωγράφου από την απόφασή του. Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας μόνο μέσα από το πρίσμα μιας στυγνής αριθμητικής και λογιστικής αντίληψης, είναι απόλυτα καταδικαστέα αφού θίγει την ουσία του ρόλου του σχολείου που δεν είναι άλλος από την διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των μαθητών με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε επαγρύπνηση ώστε να αποτρέψουν τις αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ.

Αντίθετη με τις συγχωνεύσεις των σχολείων δηλώνει και η ΔΟΕ καθώς αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σχολεία «μεγαθήρια» με απώτερο στόχο να εξοικονομηθούν θέσεις εκπαιδευτικών. Η ΔΟΕ τονίζει ότι στη συνάντησή που είχε με τον κ. Κεδίκογλου η απάντηση που έλαβε στο ερώτημα «αν αληθεύουν οι φήμες για εκτεταμένες συγχωνεύσεις ήταν πως όχι μόνο δεν αληθεύουν αφού θα γίνονταν κάποιες απαραίτητες κινήσεις σε μερικά συστεγαζόμενα σχολεία αλλά αντιθέτως θα γίνονταν και αρκετές ιδρύσεις. Λάβαμε μάλιστα τη διαβεβαίωση για ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης και Ειδικών Σχολείων».

Η ΔΟΕ ασκεί δριμύτατη κριτική και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής καθώς «αγνόησε παντελώς τις εισηγήσεις και λειτούργησε αυθαίρετα κι έξω από κάθε παιδαγωγική λογική και δίχως να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του κάθε σχολείου». Η ΔΟΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διαψεύσει τα δημοσιεύματα ενώ ζητά επαγρύπνηση από τους εκπαιδευτικούς.

Όχι στις νέες συγχωνεύσεις λέει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας η οποία ζητά να μη γίνουν τα σχολεία απρόσωπα και μεγαθήρια. Η Συνομοσπονδία ς καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις μέλη της και τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν κινητοποιήσεις στις περιοχές τους και για την Αττική καλεί την Τρίτη 27/5/2014 στις 14.30 το μεσημέρι, σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλόγηρος Βασίλειος

Πηγή: news.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...