Home / Featured / Τέσσερις Διευθυντές Λάρισας προς παραίτηση

Τέσσερις Διευθυντές Λάρισας προς παραίτηση

Δημοσιεύτηκε: 7:47 μμ Απρίλιος 4th, 2014  


letter

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Συλλόγου «Κωνσταντίνος Κούμας» Λάρισας ο γνωστός συνδικαλιστής και Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου σ. Βασίλης Ζωγράφος. Υπάρχουν και άλλοι 3 διευθυντές που έστειλαν επιστολή στο Σύλλογο.

Σε μια κίνηση που αν έχει και την ανάλογη συνέχεια προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου δασκάλων του νομού, ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος σε ένδειξη κάθετης διαφωνίας για την αυτοαξιολόγηση, έθεσε στη διάθεση του συλλόγου την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή.

Πρόκειται για κίνηση που αν συνεχιστεί με την υποβολή της ανάλογης παραίτησης στη διεύθυνση Α/βαθμιας εκπαίδευσης θα είναι δείγμα πράξης αντίστασης και κάθετης ρήξης με τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα δείγματα του κ. Ζωγράφου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού της Λάρισας ομόφωνα τάχθηκε κατά της αυτοαξιολόγησης.

Παρόμοια κίνηση με αυτή του κ. Ζωγράφου έκαναν και άλλοι 3 διευθυντές δημοτικών σχολείων της Λάρισας που κοινοποίησαν επιστολές θέτοντας την παραίτησή τους στη διάθεση του συλλόγου.

Με δεδομένες αυτές τις κινήσεις το Δ.Σ. του συλλόγου εκτιμά, ότι σε περίπτωση που η ΔΟΕ ζητήσει επιστολές παραίτησης διευθυντών τότε θα υπάρξουν πολλοί διευθυντές που θα ακολουθήσουν την ενέργεια των 4 συναδέλφων τους.

pekp.gr

………………………………………………………

Τζιόλης Δημήτριος, διευθυντής σχολείου Λάρισας – Επιστολή παραίτησης

Πίστευα και πιστεύω στη ρήση του Ρήγα «συλλογάται καλά όποιος ελεύθερα συλλογάται».

Θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μου για την επιχειρούμενη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού έργου, την κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων, το γεγονός ότι καθένας εκπαιδευτικός λειτουργεί εξατομικευμένα και όχι συλλογικά.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα το έργο του εκπαιδευτικού δυσχεραίνει, η προσωπικότητά του υποβαθμίζεται και οι σχέσεις του με τους συναδέλφους δυναμιτίζονται. Ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν αντικαταστήσει την παιδαγωγική ελευθερία και την αφοσίωσή του στο διδακτικό του έργο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να κλειστεί σε «κουτάκια» και «δείκτες». Βλέπουμε επίσης να έχουν στοχοποιηθεί οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο, δημιουργώντας υποταγμένους εκπαιδευτικούς.

Πίστευα και πιστεύω ότι το σχολείο πρέπει να δημιουργεί ελεύθερους ανθρώπους και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Πίστευα και πιστεύω ότι ο διευθυντής δεν είναι ο γραμματικός του σχολείου αλλά ο εμψυχωτής, ο μαέστρος και ο καθοδηγητής που με την εμπειρία του εμπνέει και δίνει το παράδειγμα.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ, δεχθείτε την παραίτησή μου από Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας.

Τζιόλης Δημήτριος

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας

pekp.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...