Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση του νεοσύστατου κλάδου Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής με τον Δντη Ειδικής Αγωγής

Συνάντηση του νεοσύστατου κλάδου Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής με τον Δντη Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 11:41 πμ Απρίλιος 4th, 2014  


eidag

Ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση με τον κ.Λολίτσα

Πρόσφατα αντιπροσωπεία του προσωρινού ΔΣ του συλλόγου μας συναντήθηκε με τoν κ. Λολίτσα. του τέθηκαν πολλά θέματα και πήραμε κάποιες πολύ σημαντικές απαντήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

1ον Θα ενοποιηθούν οι πίνακες Α και Β και θα υπάρχει μοριοδότηση ακαδημαϊκών προσόντων (διδακτορικού, μεταπτυχιακού, βαθμός βασικού πτυχίου), της προϋπηρεσίας και κοινωνικών κριτηρίων (πολυτεκνία και αναπηρία).Για τα σεμινάρια δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέλλον τους.

2ον Του θέσαμε την ανάγκη της κατάργησης του 10μήνου ως προσόν για την ένταξη στους πίνακες της ειδικής αγωγής και είναι κάτι που δεν θα ισχύει στο μέλλον

3ον Θα προσληφθούν οι συνάδελφοι των καταργημένων ειδικοτήτων (.50) μετά από ρύθμιση που θα κατατεθεί από το Υπ.Εσ.

4ον Το ΕΣΠΑ 2015-2020 θα συμπεριλάβει και τις δομές της ειδικής αγωγής με μικρότερη όμως χρηματοδότηση

5ον Τα ΚΕΔΔΥ θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να μπορούν οι εργαζόμενοι να συμπληρώνουν ωράριο και σε αυτά.

6ον Τα κενά θα δίνονται από το myschool ώστε να καλύπτονται πιο γρήγορα. Πάνω σε αυτό του ζητήθηκε να αλλάξει το σύστημα προσλήψεων ώστε να βγαίνουν σε μία φάση για Τ.Ε. για Π.Σ. κτλ..

7ον Θα υπάρξει αλλαγή και αυστηροποίηση της ΠΣ καθώς οι γνωματεύσεις δίνονται αφειδώς…

8ον Για το τ.ε. θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του εκπαιδευτικού της ε.α. ως υπεύθυνου για την διαμόρφωση του προγράμματος, της διδακτέας ύλης και της βαθμολόγησης.

9ον Του ζητήθηκε οι επιμορφώσεις να γίνονται εντός 2 μηνών από κάθε πρόσληψη. Θα είναι πιο σύντομες και πιο ουσιαστικές.

10ον Θα δημιουργηθούν αρχικά δύο ειδικά ΔΙΕΚ κ ΣΕΚ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) με στόχο μελλοντικά σε κάθε ειδικό λύκειο θα λειτουργεί και ειδικό ΔΙΕΚ και σε κάθε ΕΕΕΕκ ειδικό ΣΕΚ

11ον Οι αποσπάσεις μονίμων θα αυστηροποιηθούν και επίσης για να λαμβάνεται η προϋπηρεσία κάποιου ως προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή θα πρέπει να έχει γίνει η τοποθέτηση του από το τμήμα της ειδικής αγωγής και όχι από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας. Μας ζήτησε να του γνωστοποιούμε τις ενστάσεις όπου εντοπίζουμε παρανομίες.

12ον συμπλήρωση ωραρίου θα γίνεται σε επίπεδο νομού και όχι περιφέρειας και όσοι έχουν προσληφθεί με μειωμένο ωράριο θα μετατραπούν (όπου είναι δυνατό) σε πλήρους ωραρίου.

sakeagr.wix.com

………………………

Βόλος, 04/04/2014

Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής(Σ.Α.Κ.Ε.Α.)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον τομέα της Ειδικής Αγωγής οι οποίοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε την ίδρυση Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής. Ένας σύλλογος ο οποίος θα προωθήσει τα ειδικότερα ζητήματα της ΕΑΕ σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μιας βαθμίδας που θεωρούμε πως παραμελείται όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτή μας την προσπάθεια θεωρούμε πως πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια επανδρώνουμε τους πίνακες ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας. Και ειδικά τώρα, ενόψει του νέου νομοσχεδίου για την ΕΑΕ.Η συμμετοχή σου θα μας κάνει πιο δυνατούς.

το προσωρινό ΔΣ του Σ.Α.Κ.Ε.Α.

για πληροφορίες και εγγραφές: sakea.forumgreek.come-mail: syllogosanaplirotoneade@yahoo.gr

 

Βασίλης Βούγιας

4/4/2014

https://seepea-stella.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...