Home / HEADER-NEWS / Σε απολογία κλήθηκαν Δντες σχολείων επειδή παραιτήθηκαν!

Σε απολογία κλήθηκαν Δντες σχολείων επειδή παραιτήθηκαν!

Δημοσιεύτηκε: 10:25 μμ Απρίλιος 24th, 2014  


sxoleio

Εξηγήσεις … καλούνται να δώσουν οι διευθυντές του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου για τις παραιτήσεις.

Νέα αναταραχή επικρατεί στη σχολική κοινότητα του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, καθώς όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου, οι διευθυντές των δύο σχολείων, Γιώργος Λιναρδάκης και Μαρία Καλουδιώτη αντίστοιχα, έχουν κληθεί για αύριο Πέμπτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, προκειμένου να δώσουν … εξηγήσεις για τηναπόφασή τους να παραιτηθούν από τη θέση του Διευθυντή στα σχολεία τους, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Μάλιστα, σε ένεδειξη συμπαράστασης η Ένωση Γονέων Μαθητών Χερσονήσου καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, αύριο το πρωί στις 11:30, προκειμένου να στηρίξουν τους δύο εκπαιδευτικούς.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Γονέων έχει ως εξής:

«Αγαπητοί γονείς, μαθητών και φίλων του Καλλιτεχνικού σχολείου και του Μουσικοί Σχολείου Ηρακλείου. Τόσα χρόνια καταφέραμε από το μηδέν να φτιάξουμε σχολεία παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας χωρίς καμιά φροντίδα και μέριμνα από την πολιτεία αλλά μέσα από τη συνεργασία γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και κυρίως των διευθυντών των σχολείων μας, συνεχώς αναγκαζόμενοι να διεκδικούμε το αυτονόητο, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση. Σήμερα στον κυκεώνα των οριζοντίων μέτρων αντί να χρησιμοποιηθούν σαν υγιή παραδείγματα οδηγούνται στην διάλυση !! Αύριο, 24-4-14 καλέστηκαν η κ.Καλουδιώτη και ο κος. Λιναρδάκης στο γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευση Κρήτης τον κο. Κλινάκη, στο ΑΠΥΣΔΕ, να απολογηθούν άραγε? για την ηθική στάση που κράτησαν με την υποβολή της παραίτησής τους;

Καλούμε όλους εσάς, (Γονείς και μαθητές) να προσέλθετε στις 11.30 Π.Μ ,στην οδό Κνωσού 6,για να στηρίξουμε τους διευθυντές μας και να απαιτήσουμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή να συνταχτεί μαζί τους, μη αποδεχόμενος την παραίτησή τους και διεκδικώντας μαζί τους, να σταματήσει η παρωδία της αξιολόγησης .Να απαιτήσει μαζί μας, από την κυβέρνηση ,να αποσύρουν την αντιδημοκρατική τους απειλή για απολύσεις εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγηση Να αναλάβει το υπουργείο τις ευθύνες του για τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος Myschool στα σχολεία μας. Να αναλάβουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες τις ευθύνες τους και να τοποθετηθούν για τις παραιτήσεις των διευθυντών σχολείων. Να αναλάβουν οι βουλευτές την ευθύνη τους και να τοποθετηθούν για τα τελευταία γεγονότα. Δεν θα αφήσουμε τους διευθυντές που πάλεψαν τόσα χρόνια γι αυτά τα αλλιώτικα και δημοκρατικά σχολεία να παραιτηθούν επειδή κάποιοι δεν σέβονται το κόπο όλων μας. Ας αρχίσει τώρα και επί της ουσίας διάλογος για το πως θα πάμε τα σχολεία μπροστά..

Ο κος Κλινάκης μας είχε υποσχεθεί πως με τις πρώτες απολύσεις θα παραιτούνταν και ο ίδιος. Ας το πράξει τώρα. Δεν θα αφήσουμε να κατεδαφίσουν αυτό που όλοι εμείς κτίσαμε. Δεν έχουν το δικαίωμα».

Πηγή

pekp.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...