Home / HEADER-NEWS / Νέες παραιτήσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων

Νέες παραιτήσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 6:05 μμ Απρίλιος 9th, 2014  


letter

Δήλωση παραίτησης της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Ανακοίνωση του ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για την παραίτηση διευθύντριας – μέλους του Συλλόγου μας

Η διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Φωτεινή Γράψα, μέλος του Συλλόγου μας, με επιστολή της προς το ΔΣ του Συλλόγου, μας ενημερώνει ότι προχώρησε σε αίτηση παραίτησης από τη θέση της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

Η Φωτεινή, για χρόνια μέλος του ΔΣ, από τη θέση του ειδικού γραμματέα, με αυτή της την πράξη, καταθέτει τη δική της συμβολή στο μεγάλο αγώνα που δίνει η ζωντανή εκπαίδευση για την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν να επιβάλλουν τον ανταγωνισμό, το φόβο και τις απειλές ως εργαλεία για την υποταγή των εκπαιδευτικών. Με αιχμή την αξιολόγηση, σχεδιάζουν και προωθούν τις νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας, τους αυριανούς απολυμένους, το σχολείο της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, με όπλα μας την κιμωλία, τη φωνή μας, τις συλλογικότητές μας και την πίστη για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό, σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Σε αυτό το δίκαιο αγώνα θα βγούμε νικητές.

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ

Δήλωση παραίτησης της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Προς τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ

Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα  7-4-2014 κατέθεσα στην υπηρεσία αίτηση παραίτησης από τη θέση της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επιμένω και συνεχίζω να αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια για ένα δημόσιο σχολείο, δημοκρατικό, όπου η αξιολόγηση – χειραγώγηση, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση, οι διαθεσιμότητες και οι πρακτικές «εντέλεσθε» δεν θα έχουν καμιά θέση.

Φωτεινή Γράψα

Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

 

ΠΗΓΗ: a-athinon.gr

………………………………………………………………………………

Προς τη Δ/ντρια Εκπ/σης Μαγνησίας κ. Μητσιάνη Θεοδώρα

Προς  ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προς   ΔΟΕ

Υποβάλω την παραίτησή μου, γιατί μου ζητήσατε να αναθέσω υποχρεωτικά στις συναδέλφισσές – σους μου να συγκροτήσουμε τις ομάδες εργασίας για να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μου, αλλά και με τη συνείδησή μου ως παιδαγωγός και ως εργαζόμενος που επί χρόνια υπηρετώ συνειδητά την εκπαίδευση και καθημερινά αγωνίζομαι για ένα καλύτερο Δημοτικό Σχολείο.

Με βάση τα παραπάνω, δηλώνω ότι δε θέλω να παραμείνω Δ/ντής και θα συνεχίσω να υπηρετώ την εκπαίδευση ως απλός δάσκαλος και σας παρακαλώ να προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες, ώστε να αντικατασταθώ άμεσα.

Ζαγορά 4 – 4 – 2014                      1ο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς

0 Δ/ντής – Δάσκαλος

Κυριαζής Παπούλιας


Ο Διευθυντής του σχολείου μας για λόγους συνείδησης αποφάσισε να μη συμμετέχει στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση που μας επιβάλλει «δημοκρατικά» το Υπουργείο μας. Τον συγχαίρουμε και είμαστε στο πλευρό του. Μακάρι το παράδειγμα τόσο ξεκάθαρων τοποθετήσεων να το ακολουθήσουμε κι άλλοι. Όπως «λογαριάζει» η συνείδησή μας. Όσα αντέχει η δικαιοσύνη μας.

Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...