Home / HEADER-NEWS / Η άποψη δύο αιρετών από το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για την αίτηση μετάθεσης

Η άποψη δύο αιρετών από το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για την αίτηση μετάθεσης

Δημοσιεύτηκε: 5:00 μμ Απρίλιος 24th, 2014  


metatheseis

Η άποψη δύο αιρετών από το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε τελικά η εγκύκλιος των μεταθέσεων (αρ.πρωτ.59747/Δ2/15-04-2014) σχολικού έτους 2013-14. Είχε προηγηθεί μια απίστευτη διαδικασία με «διαρροές» για σχεδιαζόμενες αλλαγές, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ερωτήσεις στη Βουλή και φυσικά αβεβαιότητα για ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου. Η εγκύκλιος τελικά στηρίζεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Πολλοί συνάδελφοι φοβούνται ότι «ρισκάρουν» αν υποβάλουν αίτηση για μετάθεση. Επειδή όταν κάποιος μετακινείται σε άλλη περιοχή λόγω μετάθεσης, είναι ο τελευταίος που τοποθετείται οργανικά σε σχολική μονάδα, άρα και ο πρώτος που κρίνεται υπεράριθμος, πολλοί συνάδελφοι ρωτούν αν κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα ή απόλυση λόγω της επιλογής τους να κάνουν αίτηση μετάθεσης. Κατά την άποψή μας τα πλεονεκτήματα μιας μετάθεσης είναι πολύ περισσότερα από τα πιθανά μειονεκτήματα. Ο συνάδελφος που μετατίθεται στον τόπο συμφερόντων του διασφαλίζεται από το άγχος της συνεχούς μετακίνησης και της απόσπασης.

Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (και κάποιοι από αυτούς είναι ήδη απολυμένοι), κατείχε οργανική θέση. Κανείς και καμία απ’ αυτούς δεν κρίθηκε υπεράριθμος, δεν υποβιβάστηκε ή συγχωνεύτηκε η σχολική του μονάδα και οι συνάδελφοι αυτοί δίδασκαν στους πιο περιζήτητους τομείς της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να αλλάξουν οργανική μέσα στην ίδια περιοχή (βελτίωση θέσης) ή είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ και θέλουν να τοποθετηθούν οριστικά, πρέπει, μέσα στην ίδια προθεσμία, να υποβάλλουν αίτηση για βελτίωση ή για οριστική τοποθέτηση, αντίστοιχα, χωρίς να δηλώσουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Οι αιτήσεις τους παραμένουν στη Δευτεροβάθμια και οι συνάδελφοι κάνουν αργότερα δήλωση για σχολεία, μαζί με όλους τους συναδέλφους που θα μετατεθούν στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας.

Γεωργία Αμπατζή Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας  Τηλ: 6945997748 ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)

Χρήστος Καρακώστας Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας  Τηλ: 6944473002 ηλ.δ/νση: (x.karakostas@gmail.com)

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...