Home / HEADER-NEWS / Αντίο πενταήμερη! Από δω και πέρα τα παιδιά θα πηγαίνουν… τριήμερη!

Αντίο πενταήμερη! Από δω και πέρα τα παιδιά θα πηγαίνουν… τριήμερη!

Δημοσιεύτηκε: 5:12 μμ Απρίλιος 24th, 2014  


autobus

Πενταήμερη! Η εκδρομή- όνειρο στα μάτια κάθε μαθητή που ανυπομονούσε να φτάσει στην Τρίτη Λυκείου για να ζήσει λιγάκι από τον… μύθο! Ασχετα με το αν τελικά η πενταήμερη εξελισσόταν όπως την περίμενε ο καθένας, ήταν αδιαμφισβήτητα «Η εκδρομή» !

Και να που τώρα ήρθε η ώρα να της πούμε αντίο. Και να που τα παιδιά μας και τα εγγόνια θα μαθαίνουν για την πενταήμερη ως… ιστορία!

Οι πενταήμερες εκδρομές των Ελλήνων μαθητών άρχισαν να γίνονται στο τέλος της δεκαετίας του ’60.

Από την στιγμή που καθιερώθηκαν, οι μαθητές ανυπομονούσαν να φτάσει ο καιρός που θα πήγαιναν την εκδρομή τους μαζί με τους συμμαθητές τους.

Ο καθένας από εμάς έχει αναμνηστικές φωτογραφίες από εκείνες τις μέρες. Ήταν η πρώτη φορά που θα διανυκτερεύαμε για λίγες ημέρες μακριά από το σπίτι μας. Μπορεί να μεγαλώσαμε, να πήγαμε πολλά ταξίδια, αλλά η ανάμνηση της πενθήμερης εκδρομής έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μας.

Για κάποιους σηματοδοτούσε το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Αυτές τις εμπειρίες που αποκτήσαμε μέσα σε αυτές τις 5 ημέρες, τις μεταφέραμε στα παιδιά μας, τα οποία με την σειρά τους ανυπομονούσαν να περάσουν τα χρόνια για να φτάσουν κι εκείνα στην ηλικία που θα έφευγαν για λίγες μέρες με τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους.

Δυστυχώς όμως τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν κι αυτήν την εμπειρία δεν αναμένεται να την ζήσουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 5 ημέρες η εκδρομή θα «κουτσουρευτεί» στις 3. Το αν θα γίνει τελικά αυτό, ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι τα χρόνια που ζήσαμε εμείς, τα δικά μας τα παιδιά δε θα τα ζήσουν…

Πηγή: https://www.mothersblog.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανατροπές στο σχολικό έτος από τη νέα χρονιά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...