Home / HEADER-NEWS / Πώς εξελίχθηκε το δεύτερο σεμινάριο αξιολόγησης στελεχών εκπαίδευσης

Πώς εξελίχθηκε το δεύτερο σεμινάριο αξιολόγησης στελεχών εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 11:52 πμ Μάρτιος 24th, 2014  


BjQTRZ-IgAA0Zo6

Καθολική ήταν η συμμετοχή στο δεύτερο κατά σειρά σεμινάριο επιμόρφωσης των Στελεχών Εκπαίδευσης, για θέματα αξιολόγησης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Συμμετείχαν 206 Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την περιοχή της Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με το ΙΕΠ απουσίασαν για υπηρεσιακούς και προσωπικούς λόγους, ένδεκα (11) Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι θα επιμορφωθούν εξ αποστάσεως.

Το news.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, κ. Μπαραλό ο οποίος ανέφερε ότι προβλήματα, ως προς την προσέλευση των Σχολικών Συμβούλων σημειώθηκαν κυρίως την πρώτη μέρα του σεμιναρίου (21/3) κατά την οποία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ είχαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μπαραλός ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν την είσοδο σε όσους Σχολικούς Συμβούλους προσήλθαν στην κεντρική πύλη εισόδου του ΥΠΑΙΘ προκειμένου να παραστούν στα υποχρεωτικά σεμινάρια ενημέρωσης, με αποτέλεσμα αρκετοί Σχολικοί Σύμβουλοι να καταφέρουν να εισέλθουν στο χώρο μετά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μπαραλός τόνισε ότι «η ενημέρωση είναι δικαίωμα και ο αποκλεισμός από αυτήν δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα».

Η δεύτερη μέρα των σεμιναρίων εξελίχθηκε πιο ομαλά καθώς η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ήταν μικρότερου όγκου και χρονικής διάρκειας με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί η μεγαλύτερη καθυστέρηση στην προσέλευση που παρατηρήθηκε στις 21 Μαρτίου. Την τελευταία μέρα των σεμιναρίων, Κυριακή 23/3 δεν υπήρξε από μέρους των εκπαιδευτικών συγκέντρωση και όλα κύλησαν ομαλά.

Ατελέσφορες αποδεικνύονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών αφού το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει άτεγκτο την επιμόρφωση των στελεχών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και προγραμματίζουν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Από την πλευρά του το Υπουργείο συνεχίζει τα σεμινάρια αξιολόγησης. Το τρίτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28-30 Μαρτίου όπως φαίνεται ακολούθως:

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  • ·Παρασκευή 28-3-2014 16.30-21.00
  • ·Σάββατο 29-3-2014 9.30-16.00
  • ·Κυριακή 30-3-2014 9.30-15.00

Στο τριήμερο αυτό θα επιμορφωθούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Β/ΘμιαςΕκπ/σης καθώς και οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιαςΕκπ/σης των εξής Περιφερειών:

  • Βορείου Αιγαίου
  • Νοτίου Αιγαίου
  • Θεσσαλίας
  • Ιονίων Νήσων
  • Ηπείρου
  • Δυτικής Μακεδονίας
  • Κεντρικής Μακεδονίας
  • Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ν. Ροδόπης, Δράμας, Ξάνθης)
  • Κρήτης

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...