Home / HEADER-NEWS / ΟΛΤΕΕ : Επώδυνα, Επαίσχυντα, Βασανιστικά …

ΟΛΤΕΕ : Επώδυνα, Επαίσχυντα, Βασανιστικά …

Δημοσιεύτηκε: 5:17 μμ Μάρτιος 13th, 2014  


GILOTINA
Ναι. Μιλάμε για το Θάνατο.
Όταν στις 22 Ιουλίου του 2013 μιλούσαμε για τον «ξαφνικό θάνατο» 2.500 εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων, κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.
Οκτώ μήνες ομηρίας, κοροϊδίας, διασυρμού, κανιβαλισμού.
Οκτώ μήνεςπου καταρρακώθηκε κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τόσο αυτών που υπέστησαν (και υφίστανται ακόμη) το ατελείωτο μαρτύριο, όσο και αυτών που το παρακολούθησαν. Απαθώς, συμ-παθώς ή ακόμα και επιχαίροντες, με (κρυφή) ικανοποίηση: ευτυχώς, το κακό χτύπησε παραδίπλα ! Εμείς, φτηνά τη γλυτώσαμε…
Οκτώ μήνες επώδυνου βασανισμού, που κάνουν τον «απλό θάνατο» σχεδόν ευκταίο: Μακάρι να τέλειωνε σε μια νύχτα, να μην βασανίζονταν οι άνθρωποι. Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά… Να λυτρωνόμασταν κι εμείς από δαύτους και τα προβλήματά τους…
Έχει σημασία να μιλήσουμε για νούμερα; Μιλάμε για ανθρώπους, για ψυχές, για συναδέλφους μας. Έστω και ένας μόνο να υφίστατο αυτό τον εξευτελισμό, αυτός ο «ένας» εξακολουθεί να είναι «άνθρωπος». Ήταν…Γιατί, στο τέλος των οκτώ μηνών, κανείς μας δεν μπορεί πια να ονομάζεται έτσι ! Ξεφτιλιστήκαμε ΟΛΟΙ !
Στις 22 Μαρτίου θα απολυθούν τουλάχιστον 519συνάδελφοί μας.
Οι πίνακες που παραθέτουμε δεν είναι η επακριβής και αναλυτική στοιχειοθέτηση του τελικού αριθμού των «μαρτύρων». Είναι η μεταμοντέρνα «ζωγραφιά» του μαρτυρίου, που συντελείται με «μεταμοντέρνες» μεθόδους βασανισμού: με Νόμους και ΦΕΚ !Αφιερώνονται εξαιρετικά στον Υπουργό Παιδείας που τους έχει «τακτοποιήσει» όλους από τον …Νοέμβρη, όπως διαβεβαίωνε το Πανελλήνιο από τηλεοράσεως…

Από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο Υπουργός έχει στοχοποιήσει κυρίως τους εκπαιδευτικούς των κλάδων Υγείας (σε απόλυτα νούμερα εκπαιδευτικών που απολύονται). Το γιατί κατάργησε τους Τομείς και τις Ειδικότητες Υγείας από τα ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ., το καταλάβαμε. Γιατί όμως και τους συναδέλφους;

 Οι 182 θέσεις ΔΕ βοηθών Νοσηλευτών που δήθεν απευθύνονταν στους ΠΕ 14.06 Νοσηλευτών και ΠΕ 18.10 Νοσηλευτικής, τελικώς δεν μπορούν να καλυφθούν από αυτούς. Αυτά που εκφράσαμε ως «φόβο» έγιναν πραγματικότητα. Στις περισσότερες Διευθύνσεις δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις των συναδέλφων, γιατί έχουν κατά πολύ ανώτερα πτυχία από τα προκηρυγμένα, αλλά όχι το …κατώτερο πτυχίο και την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος του «βοηθού Νοσηλευτή» που αναφέρεται στην προκήρυξη.

 174 εκπαιδευτικοί ΠΕ 18.10 Νοσηλευτικής απολύονται(ποσοστό 66%).

 85 εκπαιδευτικοί ΠΕ 14.01 Ιατροί απολύονται (ποσοστό 79%).

 57 εκπαιδευτικοί ΠΕ 14.02 Οδοντίατροι απολύονται (ποσοστό 73%).

Κάποιες άλλες Ειδικότητες πλήττονται εξίσου βάναυσα με την απόλυση του συνόλου των εκπαιδευτικών, όπως ΔΕ 01.17 Κομμωτικής (100%), ΔΕ 01.15 Αργυροχρυσοχοΐας (100%), ΠΕ 18.37 Δημόσιας Υγιεινής (90%).  Οι υπόλοιποι ακολουθούν σε νούμερα και ποσοστά (βλ. πίνακα 5).

Κερασάκι στην «τούρτα» του αχταρμά: Το Υπουργείο έχει διπλο-προκηρύξει 17 θέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να καταληφθούν από κανένα !!

Τα στοιχεία παρουσιάζονται αναλυτικά σε 5 πίνακες (βλ. https://www.oltee.gr/?p=2650)

Ενδεικτικό της απόλυτης αδιαφάνειας με την οποία κινείται το Υπουργείο, είναι ότι δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα αναλυτικά στοιχεία για το πόσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αυτή τη στιγμή. «Προφορικές» πληροφορίες μιλούν για 1.841 εκπαιδευτικούς. Εμείς εμμένουμε στα δημοσιοποιημένα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας: 1.961εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα. Αν κάποιος διαθέτει επιπλέον στοιχεία, παρακαλούμε να μας διορθώσει… Από αυτούς, θα απολυθούν με βεβαιότητα (με βάση τα …τρέχοντα ΦΕΚ…) οι 519. Για το λόγο αυτό, κάθε άλλη πρόταση για Νομοθέτηση λιγότερων θέσεων (π.χ. 212…) είναι όχι μόνο φαιδρή, αλλά και επικίνδυνη !

Κ α λ ο ύ μ ε
Τον Υπουργό Παιδείας να δώσει επιτέλους επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, καθώς και το ποιοι από αυτούς κατέχουν Β΄ πτυχία και ποια.
Τους Βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να πράξουν τα δέοντα ώστε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Τους Εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 Για τη χαμένη τιμή και την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ μας.

 Για την Ελλάδα.

 Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 – 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
e-mail: oltee.oltee@gmail.com & mail@oltee.att.sch.gr
ηλεκτρον. σελ.: https://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...