Τελευταία Νέα

Saturday, 03/17/18, 09:10Επίκαιρη Ερώτηση -Απολύσεις και επανατοποθέτηση εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε:

5:25 μμ Μάρτιος 31st, 2014

vouli

31-3-2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

            τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Απολύσεις και επανατοποθέτηση εκπαιδευτικών

Κύριοι Υπουργοί,

παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και ότι σκοπός σας είναι ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα και η αρτιότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητά σας.

Με δεδομένο ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα προκήρυξη, φαίνεται ότι απολύονται 366 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων για τους 55 δεν προκηρύχθηκαν καθόλου θέσεις.

Αλλά και για όσους εκπαιδευτικούς έχετε προκηρύξει θέσεις, έχετε κάνει αλλεπάλληλα λάθη και παραλείψεις, δημιουργώντας στρεβλώσεις και άπειρα προβλήματα. Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών για τον παραλογισμό, που έζησαν στις επικοινωνίες τους με τα δύο Υπουργεία προκειμένου να ενημερωθούν, μας έχουν αφήσει άφωνους. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, και τα δύο Υπουργεία δήλωναν αναρμόδια και η κάθε απόπειρα να διορθωθούν τα λάθη, δημιουργούσε νέα.

Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν κάνει αίτηση σε περισσότερες από μία προκηρύξεις, ως κάτοχοι δεύτερων ή και τρίτων πτυχίων και έχουν εγκλωβιστεί στη δίνη της ασυνεννοησίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρόβλημα της διπλής ή και τριπλής πρόκρισης ορισμένων εκπαιδευτικών στους πίνακες των τριών ανακοινώσεων, δηλαδή: 6/2013, 8/2013 και 10/2014, λόγω της μη ταυτόχρονης προκήρυξης όλων των θέσεων σε μία προκήρυξη, είναι σοβαρότατο θέμα, την ίδια ώρα που άλλοι εκπαιδευτικοί είναι εκτός πινάκων και απολύονται. Επιπλέον, σε κάποιες ειδικότητες οι προκηρυχθείσες θέσεις πλεονάζουν, ενώ σε κάποιες άλλες οι θέσεις δεν επαρκούν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποια σχολεία μπορούν να εγγραφούν στο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Α/θμιας

 

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:

  1. Ποιά διαδικασία θα ακολουθηθεί, ώστε να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί μόνο σε μία από τις θέσεις που έχουν αιτηθεί και έχουν προκριθεί και ποιός θα το ορίσει αυτό; Τί θα γίνει με τις δεύτερες ή και τρίτες θέσεις πρόκρισης, που δεν θα καταληφθούν; Θα τοποθετηθούν οι επόμενοι σε κατάταξη εκπαιδευτικοί ή τελικά θα χαθούν, αυξάνοντας κι άλλο τον αριθμό των απολυμένων;
  2. Ποιό θα είναι το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε προσωρινούς ή τελικούς πίνακες αλλά δεν τοποθετήθηκαν σε θέσεις, μετά την 22α Μαρτίου, όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τη μισθοδοσία;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

 

Σταυρούλα Ξουλίδου                                                                                                           

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

O νέος τρόπος αξιολόγησης των διευθυντών από τους εκπαιδευτικούς θα περιλαμβάνει ανώνυμο ερωτηματολόγιο

«Οι διευθυντές ή προϊστάμενοι και οι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς ...

Μοιράσου!