Home / HEADER-NEWS / 4ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής – «Η Κριτική Παιδαγωγική την Εποχή της Κρίσης» , Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. (23-26/6/2014)

4ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής – «Η Κριτική Παιδαγωγική την Εποχή της Κρίσης» , Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. (23-26/6/2014)

Δημοσιεύτηκε: 9:23 πμ Μάρτιος 5th, 2014  


central_banner

4ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής – «Η Κριτική Παιδαγωγική την Εποχή της Κρίσης» , Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. (23-26/6/2014)

Νέες σημαντικές ημερομηνίες Συνεδρίου:
-Τελική ημερομηνία κατάθεσης περιλήψεων εργασιών: 17 Μαρτίου 2014
-Ημερομηνία ενημέρωσης για την αποδοχή εργασίας: 31 Μαρτίου 2014

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
https://www.eled.auth.gr/icce2014/information.htm

Ανακοίνωση διεξαγωγής Διεθνούς Συνεδρίου για την Κριτική Παιδαγωγική (2014)

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) διοργανώνει, από τις 23 μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2014 στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ., το 4ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής, με θέμα: «Η Κριτική Παιδαγωγική την Εποχή της Κρίσης» .

 

Η εκδήλωση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης επηρεάζει την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κρίση, παρελκόμενο της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής πολιτικής ως της μοναδικής πλατφόρμας επίλυσης των κοινωνικών ζητημάτων, επαναπροσδιορίζει τον ιδεολογικό και τον κοινωνικοπολιτικό ρόλο της εκπαίδευσης. Η δημόσια εκπαίδευση συρρικνώνεται, χάνοντας το κύρος της ως κοινωνικού αγαθού. Αντίθετα, η παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση προβάλλεται και προωθείται ως εμπόρευμα που αγοράζεται απαλείφοντας τις κριτικές και δημοκρατικές της συνιστώσες.

Κατανοώντας και αποκωδικοποιώντας τα αίτια της κρίσης και τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται σε διαφορετικές χώρες, οι σύνθετες μορφές με τις οποίες επιδρά στην εκπαίδευση εγείρουν καίρια ερωτήματα που προωθούν τον κριτικό αναστοχασμό, μακριά από κάθε λογής νεοφιλελεύθερης, νεοσυντηρητικής και τεχνοκρατικής λογικής. Επιπρόσθετα, για την κριτική παιδαγωγική αναδύεται το αίτημα της ευθύνης να κρίνουμε τις αναδιαρθρώσεις της συντηρητικής σκέψης και την ανάταξη του νεοφιλελεύθερου λόγου στις σύγχρονες κοινωνίες στον ορίζοντα των αντιφάσεων, των προκλήσεων και της ανατροπής των καπιταλιστικών δομών που δεσπόζουν διεθνώς.

Τα Διεθνή Συνέδρια για την Κριτική Παιδαγωγική που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το 2011 και το 2012, όπως και στην Άγκυρα το 2013, υπήρξαν σημεία αναφοράς για ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να συνδιαμορφώσουν και να δεσμευτούν σε έναν διαρκή και ανοιχτό δημιουργικό δημόσιο διάλογο. Σε μια περίοδο όπου η εκπαίδευση και ο κόσμος της εκπαίδευσης πολιορκούνται από τις τρέχουσες αντιδραστικές πολιτικές, σας προσκαλούμε να καταθέσετε περιλήψεις εισηγήσεων ή/και να συμμετέχετε στις εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Κριτική Παιδαγωγική να συνδράμετε στην πράξη και στη θεωρία των πεδίων της κριτικής παιδαγωγικής.

 

Οι γλώσσες του συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης περιλήψεων εισηγήσεων: 28 Φεβρουαρίου 2014.  Καταληκτική ημερομηνία αποδοχής εισηγήσεων: 17 Μαρτίου 2014.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

https://www.eled.auth.gr/icce2014/index.htm

Πληροφορίες κατάθεσης περιλήψεων εισηγήσεων:

https://www.eled.auth.gr/icce2014/abstrsubm.htm

……………………………………………………………………..


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...