Home / HEADER-NEWS / Και δεύτερο σποτάκι του ΥΠΑΙΘ για την Τ.Ε.Ε.

Και δεύτερο σποτάκι του ΥΠΑΙΘ για την Τ.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 1:31 μμ Μάρτιος 16th, 2014  


epitixia_einai_hand

news.gr

«…επιτυχία είναι να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει, σε αυτό που είσαι καλός» Αυτό είναι το «σλόγκαν- μήνυμα»  του Υπουργείου Παιδείας προς τους μαθητές της χώρας που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Το μήνυμα αυτό συνοδεύεται από δύο σποτάκια που έχουν ως στόχο να δείξουν στους μαθητές ότι δεν είναι αναγκαίο να γίνεις δικηγόρος ή γιατρός. Στο πρώτο εξ αυτών παρουσιάζεται ένας νεαρός που του αρέσει να μαστορεύει και αναρωτιέται «τώρα βέβαια γιατί μου λένε όλοι να γίνουν δικηγόρος;». Το δεύτερο σποτάκι έχει πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που της αρέσει να φτιάχνει ρούχα, να τα ράβει, να τα στενεύει και εκφράζει και αυτή την απορία «τώρα γιατί όλοι μου λένε να γίνω γιατρός;»

Τα δυο διαφημιστικά σποτάκια συνοδεύονται από το ακόλουθο μήνυμα:

«…κάθε παιδί έχει ταλέντα και έχει δικαίωμα να τα αξιοποιεί για να είναι ευτυχισμένο στη ζωή του γιατί επιτυχία είναι να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει σε αυτό που είσαι καλός. Το Υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο μπορείς να βρεις το δικό σου μονοπάτι και να βγεις στην αγορά εργασίας με δεξιότητες που θα σε κάνουν να πετύχεις σε αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει σε αυτό που έχει προοπτική».

Με τα δυο αυτά διαφημιστικά μηνύματα το Υπουργείο έχει ως στόχο να ωθήσει τους μαθητές να επιλέξουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει πραγματικά. Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κοινωνικό στερεότυπο, που επικρατεί στις περισσότερες οικογένειες, οι οποίες επιθυμούν να δουν τα παιδιά τους γιατρούς και δικηγόρους, δυο επαγγέλματα με κοινωνική καταξίωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι δυο πρωταγωνιστές αναρωτιούνται γιατί να γίνουν δικηγόρος ή γιατρός

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη και ελάχιστοι μαθητές επιλέγουν τα Επαγγελματικά Λύκεια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 372.310 μαθητών που φοιτούσαν σε λύκεια όλων των τύπων μόνο οι 124.060 είχαν επιλέξει τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύει ότι 1 στους 3 μαθητές επιλέγει την επαγγελματική εκπαίδευση.

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...