Home / HEADER-NEWS / Άρχισαν οι παραιτήσεις Διευθυντών Σχολείων.

Άρχισαν οι παραιτήσεις Διευθυντών Σχολείων.

Δημοσιεύτηκε: 7:39 μμ Μάρτιος 31st, 2014  


letter

Οι παρακάτω υπογράφοντες, Μαδυτινός Κωνσταντίνος και Στυλιανίδου Δέσποινα, παραιτούμαστε από τη θέση του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και του Γυμνασίου Μούδρου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» αντίστοιχα, γιατί συντασσόμαστε με τις θέσεις του Σωματείου μας, του Κλάδου, αλλά και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που αντιτίθεται στην επιβολή του «νέου» σχολείου της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων μέσω της αυτοαξιολόγησης των σχολείων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Δεν έχουμε την πρόθεση να γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, εφαρμόζοντας από τη θέση του Διευθυντή την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση, δηλαδή την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την καταδίκη συναδέλφων  μας σε μισθολογική στασιμότητα, διαθεσιμότητα ή και απόλυση.

Με την αυτοαξιολόγηση, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συντάσσονται με τις εδώ και πολλά χρόνια κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύουν όχι στην καλυτέρευση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στο έργο τους, αλλά στη μετάθεση των δικών τους ευθυνών για την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις νέες ανάγκες της οικονομίας της αγοράς στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Αυτό γίνεται βάζοντάς τους να ψάχνουν πόρους για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων είτε ζητιανεύοντας σε ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις, είτε βάζοντας οι γονείς πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε συμπράττοντας με επιχειρήσεις που θα εμφανίζονται ως χορηγοί, έχοντας λόγο και για τα προγράμματα των σχολείων. Εκεί στοχεύει και η επιβολή στην ουσία των λεγόμενων project μέσω της Ευέλικτης Ζώνης. Θέλουν σχολεία με διαφοροποιημένα προγράμματα, ανάλογα με τη χρηματοδότηση των ιδιωτών και το επίπεδο των μαθητών. Θέλουν σχολεία που θα έχουν ακόμα πιο άνιση αντιμετώπιση των μαθητών, που δεν θα έχουν ενιαία προγράμματα διδασκαλίας και βιβλία που δε θα προάγουν πραγματικά την επιστημονική γνώση και την ιστορική αλήθεια.

Η αξιολόγηση είναι το προκάλυμμα της κυβέρνησης για να επιβάλει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης χωρίς αντιστάσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Καλούμε τους συναδέλφους μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία πανελλαδικά πήραν θέση κατά της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης, να μη συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας Διευθυντές, να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης και αν χρειαστεί να παραιτηθούν και αυτοί από τη θέση του Διευθυντή-αξιολογητή, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του Κλάδου, των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας, αλλά και των καταστατικών των Σωματείων που έχουν σκοπούς τη συναδελφική αλληλεγγύη και την προαγωγή της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης.

Μαδυτινός Κωνσταντίνος Δάσκαλος

Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

Στυλιανίδου Δέσποινα Φιλόλογος

Ταμίας της ΕΛΜΕ Λήμνου

Πηγή, pekp.gr

…………………………………………………………

kapsalakis

Παραιτείται από Διευθυντής Σχολείου και ο Ζαχαρίας Καψαλάκης !

Και να που ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Και ο κόμπος δε χωρεί να περάσει από το χτένι και εσύ πλέον θα πρέπει να αποφασίσεις «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις».

Η ΔΟΕ μονίμως στα κεραμίδια…

Το υπουργείο μου ζητά να παρανομήσω, ζητώντας μου ως δικτάτορας – διευθυντής να ορίσω ομάδες αξιολόγησης, όταν ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αρνητικός…

Μα είμαι ήδη παράνομος, γιατί δέχτηκα να διευθύνω ένα σχολείο που άρχισε μαθήματα στις 9 του Οκτώβρη, καθώς δεν είχε προσωπικό!

Είμαι ήδη παράνομος, αφού διευθύνω ένα Ειδικό Σχολείο – το μοναδικό στην Κρήτη – που δεν έχει κοινωνική υπηρεσία δηλ. δεν έχει ούτε κοινωνικό λειτουργό, ούτε ψυχολόγο, τη στιγμή που οι ειδικότητες αυτές αφθονούν και στα σχολεία Γενικής Αγωγής…

Αρκετές παρανομίες έκανα φέτος. Δε θα κάνω άλλες…

Όταν έχεις αρχές και ηθική, δεν υπάρχουν και διλήμματα.

Όταν το σύστημα σε χρησιμοποιεί, δεν χρειάζονται πολλές σκέψεις!

Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω κάτι πέρα και έξω από τα πιστεύω μου, πέρα και έξω από την αξιοπρέπειά μου.

Υπηρέτησα τον κλάδο εκλεγμένος από πολλά πόστα, τιμήθηκα κατ΄ επανάληψη στις εκλογικές αναμετρήσεις που ήμουν υποψήφιος, λαμόγιο συνδικαλιστής δεν υπήρξα ποτέ μου, επομένως δε χρειάζεται καθόλου μα καθόλου σκέψη:

«Είναι προτιμότερη μια τίμια αποχώρηση, παρά μια ταπεινωτική συμπόρευση»!

(ΥΓ1: Πικραίνομαι μόνο που θα αφήσω το σχολείο της καρδιάς μου! Ζητώ συγνώμη τους μαθητές και τους συναδέλφους μου, αλλά θέλω να τους κοιτώ πάντα στα μάτια! Είναι τιμή να είσαι δάσκαλος… Μεγάλη τιμή! Αξιολόγηση δε θα κάνω… Η παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου στη διάθεση της Υπηρεσίας μου, όπως ήδη την ενημέρωσα αυτοπροσώπως σήμερα!)

(ΥΓ2: Ίσως κάποιοι να πουν ότι το κάνω, επειδή πιθανόν πιστεύουν ότι είμαι ένα βήμα πριν τη σύνταξη. Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχω ακόμα ηλικία συνταξιοδότησης και το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015 θα είμαι μάχιμος εκπαιδευτικός!)

pekp.gr

…………………………………………………………………………………………………

Να κι ένας Διευθυντής, παράδειγμα προς μίμηση!!!

Νικόλας Γαλιατσάτος
Φυσικός

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 ο Σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου αποϕάσισε: «Ο Σύλλογος των διδασκόντων τ…ου 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Αν το Υ.ΠΑΙ.Θ. ενδιαϕέρεται πραγματικά για την ποιότητα της εκπαίδευσης και έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο, για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορϕωτικές ανάγκες των μαθητών, πρέπει να προχωρήσει άμεσα: – στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, – στην επιμόρϕωση όλων των εκπαιδευτικών, – στην κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, – στην εξασϕάλιση ασϕαλών και σύγχρονων υποδομών, – στην αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς μόνο από μια και μόνο δουλειά.

Τέλος η πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι δεν ευθύνεται ο εκπαιδευτικός για την εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας, βασικής παραμέτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση την απόϕαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την αντίθεση μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

Στις 24 Μάρτη ο Υπουργός Παιδείας αποϕάσισε: «…Σε περίπτωση που  σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόϕαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων (π.χ. τους δείκτες που θα επεξεργασθεί η κάθε ομάδα), τότε ο διευθυντής του σχολείου, σύμϕωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002, υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας…»

…Και εγώ πρέπει να αποϕασίσω με ποιους θα πάω και ποιους θα αϕήσω… Η απάντηση είναι: με το Σύλλογο των καθηγητών.

Νικόλας Γαλιατσάτος Φυσικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Κεϕαλονιάς – Ιθάκης Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Αργοστόλι, 30-3-2014


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...