Home / HEADER-NEWS / Ψηφιακό σχολείο με 36.804 «Διαδραστικά Συστήματα» και 11.426 «Κινητά Εργαστήρια Πληροφορικής» σε όλη τη χώρα.

Ψηφιακό σχολείο με 36.804 «Διαδραστικά Συστήματα» και 11.426 «Κινητά Εργαστήρια Πληροφορικής» σε όλη τη χώρα.

Δημοσιεύτηκε: 9:26 μμ Μάρτιος 10th, 2014  


pc

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Τελική Ευθεία το Ψηφιακό Σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ύψους 146.635.815 ευρώ συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) του έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» προχωρά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας και εγκατάστασης Διαδραστικών Συστημάτων και Εργαστηρίων Πληροφορικής για τις ανάγκες του «Ψηφιακού Σχολείου». Ο συνολικός αριθμός αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 36.804 «Διαδραστικών Συστημάτων» και 11.426 «Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής» σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Ψηφιακό Σχολείο, τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Σκοπός του «Ψηφιακού Σχολείου» είναι η εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση και η παιδαγωγική αξιοποίησή τους, η οποία επιφέρει ουσιαστικές καινοτομίες τόσο στα μέσα διδασκαλίας όσο και στη διδακτική διαδικασία. Μετά τη μεταρρύθμιση που επιφέραμε με τον ν.4186 το Σεπτέμβριο του 2013 και την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Σχολείου εντός του 2014, δημιουργούνται νέες προοπτικές για την εκπαιδευτική κοινότητα στη χώρα μας, ανάλογες των προσδοκιών μας».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...