Home / HEADER-NEWS / Πίνακας με τις σχολικές διακοπές και τις αργίες σε όλη την Ευρώπη

Πίνακας με τις σχολικές διακοπές και τις αργίες σε όλη την Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: 12:46 μμ Φεβρουάριος 1st, 2014  


Σύλλογος Δ/Ν Ν. Χανίων: Σχολικές διακοπές και αργίες – Πίνακας με τις διακοπές και τις αργίες σε όλη την Ευρώπη
3812bsb7
Χανιά,3/8/2012
ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ
Στη λογική της τρόικας και του μνημονίου είναι και η κατάργηση αργιών και διακοπών και η αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων, οι περικοπές στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Έτσι, οργιάζει η σκόπιμη παραπληροφόρηση και η κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της καλλιέργειας του «κοινωνικού αυτοματισμού», δηλαδή της πανάρχαιας συνταγής του «Διαίρει και βασίλευε» (πώς να στρέφεις την μια καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ούτως ώστε να μένει στο απυρόβλητο η εκάστοτε κυβέρνηση και η οικονομική και πολιτική ελίτ που εξυπηρετεί).
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων δίνει και με συνημμένο πίνακα, αποκαλυπτικά στοιχεία για τις διακοπές και τις αργίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης.
Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία για την Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Ευρώπης, η Ελλάδα δεν έχει τις μεγαλύτερες διακοπές και αργίες. Οκτώ (8) τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών και αργιών ως σύνολο, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Ελβετία.
Περίπου τον ίδιο με την Ελλάδα  αριθμό ημερών διακοπών και αργιών ως σύνολο έχουν η Φινλανδία, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία.

 

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ο θεσμός των ολιγοήμερων ή εβδομαδιαίων διακοπών στο τέλος κάθε σχολικού τριμήνου, διακοπές για τις Απόκριες κ.ο.κ. Έτσι π.χ. η Γερμανία που έχει μόνο 6 εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών, έχει όμως 33 ημέρες διακοπών  συνολικά για Χριστούγεννα – Πάσχα και άλλες 37 ημέρες διακοπών στο τέλος των τριμήνων και για τις Απόκριες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι  στις αργίες (εθνικές και θρησκευτικές γιορτές) η Γερμανία και η Κύπρος ξεπερνάνε την Ελλάδα, ενώ ίδιο περίπου αριθμό αργιών έχουν Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία.

 

Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας
Φώτης Ποντικάκης      Αθανάσιος Σακελλαρίδης

 

………………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΝEWS.GR

Οι σχολικές διακοπές σε 8 χώρες της Ευρώπης

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...