Home / HEADER-NEWS / ΠΕΑΔ – Διαμαρτυρία για μη πληρωμή αναπληρωτών καθηγητών ΕΣΠΑ και καθυστέρηση έναρξης της ενισχυτικής διδασκαλίας

ΠΕΑΔ – Διαμαρτυρία για μη πληρωμή αναπληρωτών καθηγητών ΕΣΠΑ και καθυστέρηση έναρξης της ενισχυτικής διδασκαλίας

Δημοσιεύτηκε: 12:42 μμ Φεβρουάριος 28th, 2014  


2kathigitis_mathitria_ston_pinaka_thumb_medium200_150

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ                  

 email: pead2014@gmail.com            

Θέμα: Διαμαρτυρία για μη πληρωμή αναπληρωτών καθηγητών ΕΣΠΑ και καθυστέρηση έναρξης της ενισχυτικής διδασκαλίας

Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση  η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας αλλά και το πλήθος των αναπληρωτών καθηγητών παρακολουθεί την απαράδεκτη και αντιφατική στάση του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών .

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας πιστό στη μνημονιακή  του πολιτική, και ενώ  στα λόγια επαγγέλλεται τη ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας και στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, στις πράξεις εμπαίζει όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και τις οικογένειες των μαθητών αφού:

Α. Όχι μόνο ο  αριθμός των αναπληρωτών καθηγητών τη φετινή σχολική χρονιά έχει μειωθεί δραματικά, με άμεσο αποτέλεσμα την προβληματική  λειτουργία των σχολείων και τον αποκλεισμό μαθητών από τις Πανελλαδικές εξετάσεις – σημερινό παράδειγμα το Λύκειο των Φούρνων Ικαρίας – αλλά και μεγάλος αριθμός των προσληφθέντων είναι και απλήρωτοι. Συγκεκριμένα, απλήρωτοι από το Δεκέμβρη παραμένουν 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με δύο διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ (στην Πρωτοβάθμια για τα ολοήμερα σχολεία και στη Δευτεροβάθμια για το πρόγραμμα «Διερεύνηση παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού της Β’/θμιας εκπαίδευσης). Οι απλήρωτοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης, καθώς μάλιστα πολλοί από αυτούς διδάσκουν σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και μακριά από τα σπίτια τους.

Β. Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, ενώ επαγγέλλεται την ενίσχυση της Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα γυμνάσια (στρατηγικοί στόχοι για 2014) αφού  καθυστέρησε από το Σεπτέμβρη την έναρξη της, αυτή ακόμη δεν έχει αρχίσει τη λειτουργία της. Προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι  το Υπουργείο Παιδείας ακόμη και τώρα σχεδόν αρχές Μαρτίου αν και όλοι οι προσληφθέντες αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου καθώς και ωρομίσθιοι  για την ενισχυτική διδασκαλία έχουν παρουσιαστεί στις αρμόδιες διευθύνσεις την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, δεν έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας και δεν έχει πραγματοποιηθεί η πρόσληψή τους ακόμη και σήμερα .

Είναι καταφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια μιας πολιτικής εξουθένωσης των εκπαιδευτικών καθώς και διάλυσης του δημόσιου σχολείου, εμπαίζει τις οικογένειες των μαθητών και τους αναπληρωτές καθηγητές .  Ενώ τους άφησε αρχικά χωρίς δουλειά, συνεχίζει να τους απαξιώνει προσλαμβάνοντας τους με σχέσεις ελαστικής εργασίας (Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου και ωρομισθίους ) και τελικά  ή  αδυνατεί ή  αδιαφορεί πλήρως για την εφαρμογή της λειτουργίας του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας ιδιαίτερα στην εποχή  της  υψηλής ανεργίας και κρίσης που διανύουμε.

Η Π.Ε.Α.Δ καταγγέλλει την προκλητικά αδιάφορη στάση του Υπουργείου Παιδείας και απαιτεί :

Την άμεση πληρωμή όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προγράμματος ΕΣΠΑ

-Τη άμεση έναρξη της λειτουργίας της Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας προς όφελος της ελληνικής οικογένειας και των άνεργων εκπαιδευτικών με συμβάσεις εργασίας  που λήγουν στις 30-06-2014

Η  προσφορά όλων μας στην εκπαιδευτική κοινότητα και πρωτίστως της επίσημης Πολιτείας για τα εκπαιδευτικά θέματα κρίνεται και αξιολογείται συνεχώς τόσο από τα λόγια όσο και από τα έργα  .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας η πληρωμή Φεβρουαρίου των αναπληρωτών ΕΣΠΑ

Σύνδεση της πληρωμής αναπληρωτών ΕΣΠΑ με την αξιολόγηση…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...