Home / Featured / Οι εξετάσεις της Α’ λυκείου είναι προαγωγικές και όχι πανελλαδικές

Οι εξετάσεις της Α’ λυκείου είναι προαγωγικές και όχι πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 1:47 μμ Φεβρουάριος 27th, 2014  


LYKIO

Θα λαμβάνουν τα θέματα από την Τράπεζα οποιαδήποτε ώρα και μέρα ορίσουν ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Οι προαγωγικές εξετάσεις της Α’ τάξης του Λυκείου δεν είναι πανελλαδικές τονίζει ο Υπουργός Παιδείας σε έγγραφό του.

Το κάθε σχολείο λοιπόν θα λαμβάνει το 50% των θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων στο εκάστοτε εξεταζόμενο γνωστικό αντικείμενο οποιαδήποτε ώρα και μέρα ορίσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι μαθητές δεν θα εξετάζονται σε κοινά θέματα ανά την επικράτεια καθώς την ίδια μέρα που σε ένα σχολείο διεξάγονται οι εξετάσεις στο μάθημα των αρχαίων την ίδια μέρα στο διπλανό σχολείο μπορεί οι μαθητές να εξετάζονται στα μαθηματικά.

Στο ίδιο έγγραφό, ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνει, ότι η αρμοδιότητα συγκρότησης της Τράπεζας Θεμάτων, όσον αφορά το επιστημονικό μέρος, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΙΕΠ, το οποίο έχει προχωρήσει σε όλα τα προκαταρκτικά στάδια και διαδικασίες, προκειμένου τα θέματα να είναι έτοιμα πολύ πιο πριν από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ Λυκείου.

Ο Υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί κανονικά και για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσμετρηθεί και ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης στον οποίο έχει συμμετοχή και η βαθμολογία της Α τάξης του Λυκείου. Ειδικότερα αναφέρεται ότι για τον υπολογισμό του Βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσμετράτε και ο «βαθμός προαγωγής και Απόλυσης» (ΒΠΑ).

briefingnews.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...