Home / HEADER-NEWS / Η κομπίνα της δήθεν ίδρυσης νέου σχολείου για μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών

Η κομπίνα της δήθεν ίδρυσης νέου σχολείου για μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 3:04 μμ Φεβρουάριος 1st, 2014  


fired

Ο τρόπος να απολύουν παλιούς εκπαιδευτικούς χωρίς καν την απόδοση δεδουλευμένων!

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση απόλυσης εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία «Αναγέννηση» και «Σωτηρχόπουλος» Πατρών, μετά τις αποφάσεις που το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, με τη συμμετοχή των αιρετών της ΟΙΕΛΕ, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Κουρουτού και του Προέδρου του ΣΙΕΛ Αλέκου Γούλα, καθώς αποφάνθηκαν ότι τα δύο σχολεία χρησιμοποίησαν την κομπίνα της δήθεν ίδρυσης νέου σχολείου, ενώ κατ’ ουσίαν υπήρξε μεταβίβαση άδειας, με σκοπό να απολυθούν μαζικά παλιοί εκπαιδευτικοί και να μην τους καταβληθούν δεδουλευμένες αποδοχές μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Για το θέμα του εκπαιδευτηρίου «Αναγέννηση» οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ αποχώρησαν από τη διαδικασία. Τα εναπομείναντα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποφάσισαν να μη ληφθεί καμιά απόφαση και να αναμείνουν, όπως άλλωστε προβλέπεται, τα πορίσματα του προκαταρκτικού διοικητικού ελέγχου που έχει ξεκινήσει με εντολή του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

2. Πριν εξεταστεί το ζήτημα των Εκπαιδευτηρίων «Σωτηρχόπουλου» κατατέθηκε από τους εκπαιδευτικούς αίτημα εξαίρεσης της Δ/ντριας ΔΕ Αχαΐας, διότι κατά την εκτίμησή τους είχε επιδείξει μεροληπτική στάση εναντίον τους και δεν είχε φροντίσει να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο σχολείο αίτημα δεν έγινε αποδεκτό με ψήφους 3-1. Η Δ/ντρια επέστρεψε στην αίθουσα και η διαδικασία συνεχίστηκε.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ηλίας Ντεμίρης κατέθεσε εισήγηση-καταπέλτη, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμιά απόλυση εκπαιδευτικού από τα εν λόγω εκπαιδευτήρια και το διάστημα κατά το οποίο δεν τους επετράπη να διδάσκουν να θεωρηθεί ως χρόνος υπηρεσίας. Ο Μ. Κουρουτός ζήτησε να μην απολυθούν ούτε αυτοί που τώρα διδάσκουν και έκανε την πρόταση οι εκπαιδευτικοί την ερχόμενη εβδομάδα να μπουν στην τάξη συνοδεία των μελών του ΠΥΣΔΕ και αιρετών της ΟΙΕΛΕ. Η εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΠΥΣΔΕ και οι προτάσεις του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ έγιναν ομόφωνα αποδεκτές.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων και την εν γένει θετική στάση των μελών του Συμβουλίου η ΟΙΕΛΕ αποσύρει το εξώδικο κατά της Δ/ντριας ΔΕ Αχαΐας κ. Πιερρή.»

Πηγή:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...