Home / HEADER-NEWS / Αναφορά σχετικά με την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια

Αναφορά σχετικά με την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια

Δημοσιεύτηκε: 6:20 μμ Φεβρουάριος 20th, 2014  


vouli

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

20-2-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: -τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

            -τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 

Θέμα: Απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 301395Μ/201418-2-2014 επιστολή της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια.

Αναλυτικότερα, η επιστολή κάνει λόγο για παράνομες αναγνωρίσεις Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, αποκλεισμό νομίμων πιστοποιητικών Κρατικών Πανεπιστημίων και γενικότερα φωτογραφικές διατάξεις στη διαδικασία αναγνώρισης των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθεί νομοσχέδιο, το άρθρο 5 του οποίου αναφέρεται στην απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια. Ωστόσο, η εν λόγω ρύθμιση όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, αλλά αντίθετα καταργεί την εισήγηση του Συμβουλίου Θεμάτων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για το ζήτημα της επάρκειας διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και ουσιαστικά αφαιρεί τη σχετική αρμοδιότητα από το Υπουργείο Παιδείας.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θεσμοθετηθούν συγκεκριμένα κριτήρια για την αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα διαπλοκής γύρω από αυτό το θέμα.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

……………………………………………………………………….

TI ANΑΦΕΡΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δεν θα απαιτείται η γνώμη του Εποπτικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως για τη χορήγηση της επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε Φροντιστήρια, σύμφωνα με  πρόταση νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.  Μητσοτάκης.
Ειδικότερα η διάταξη ορίζει τα εξής:
1. Η φράση «μετά γνώμην του Εποπτικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως» της παρ. 4 του άρθρου 70 του Α.Ν. 2545/1940 «Περί ιδιωτικών σχολείων-φροντιστηρίων και οικοτροφείων» καταργείται.
2. Το παράβολο των πενήντα (50) ευρώ για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων για διδασκαλία ξένων γλωσσών υπέρ Ειδικού Λογαριασμού Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΕΛΙΓΕ), καταργείται.
Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρχίζει η ισχύς της παρούσας παραγράφου και παύουν να ισχύουν όλες οι διοικητικές πράξεις που αφορούν στη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία του ανωτέρω Συμβουλίου καθώς και εκείνες που εκδόθηκαν κατ΄ εξουσιοδότηση των παραπάνω διατάξεων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...