Home / HEADER-NEWS / 662 προσλήψεις εκπαιδευτικών

662 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 1:43 μμ Φεβρουάριος 2nd, 2014  


Ypepth

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΤΕΤΑΡΤΗΣ) ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 2/2/2014. ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ

Σε 662 προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών προχωρεί το υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, θα διοριστούν σε μόνιμες θέσεις το τρέχον σχολικό έτος 212 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προσληφθούν σταδιακά 450 αναπληρωτές από κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού και μέσω ΕΣΠΑ σε κενές θέσεις που έχουν ανακύψει είτε από συνταξιοδοτήσεις, κυήσεις ή αποχωρήσεις εκπαιδευτικών με προβλήματα υγείας. Από αυτούς, οι 250 είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και οι υπόλοιποι 200 καθηγητές.

662 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει σε πιλοτική βάση ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Θα συσταθούν φροντιστηριακά τμήματα σε 4 με 5 πόλεις σε λύκεια και θα προσληφθούν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί. Αναφορικά με τις προσλήψεις των μονίμων εκπαιδευτικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις από σήμερα έως και τις 31 Ιανουαρίου. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται νηπιαγωγοί ΠΕ60 οι οποίοι περιλαμβάνονται:

  • στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία (ενιαίος πίνακας διορισμών) σχολ. έτους 2013-2014 και έχουν πραγματική προϋπηρεσία από 25,9 μόρια και άνω, και
  • στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2008 (3Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύτηκε στο αριθμ. 571/23.07.2009 ΦΕΚ τ.Γ΄.

Σχετικά με τους δασκάλους, καλούνται όσοι περιλαμβάνονται:

  • στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία (ενιαίος πίνακας διορισμών) σχολ. έτους 2013-2014 και έχουν πραγματική προϋπηρεσία από 19 μόρια και άνω, και
  • στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (2Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύτηκε στο αριθ. 555/20.07.2009 ΦΕΚ τ.Γ΄.

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καλούνται για να καταθέσουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.02, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.18 και ΠΕ18.23. Πιο συγκεκριμένα, αιτήσεις θα καταθέσουν υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι:

  • στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ του έτους 2008 (αριθμ. 2Π/2008, 4Π/2008 και 5Π/2008 Προκηρύξεις ΑΣΕΠ) των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.18, ΠΕ18.23 (ποσοστό πλήρωσης 60% επί των κενών οργανικών θέσεων),
  • στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία (ενιαίο πίνακα διορισμών) των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.18, ΠΕ18.23 (ποσοστό πλήρωσης 40% επί των κενών οργανικών θέσεων),
  • στον πίνακα 24μήνου των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04.02,
  • στον πίνακα 30μήνου του κλάδου ΠΕ03.

Με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε χθες, καλείται το σύνολο των εναπομεινάντων αδιόριστων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ70-δασκάλων και ΠΕ60-νηπιαγωγών του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 οι οποίοι δεν έχουν ακόμα απορροφηθεί στη δημόσια εκπαίδευση.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη απορρόφησής τους κατά την τρέχουσα διαδικασία διορισμών σχολικού έτους 2013-14, λόγω μη εμφάνισής τους ή υποβολής περιορισμένου αριθμού προτιμήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα απολέσουν οριστικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση μέσω του πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Τι ισχύει για όσους εντάσσονται στους διοριστέους ΑΣΕΠ και στον πίνακα αναπληρωτών

Υποψήφιοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 και ταυτόχρονα στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία σχολικού έτους 2013-2014 υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση για να εξεταστεί η υποψηφιότητά τους σε κάθε πίνακα.

Προκειμένου οι ανωτέρω υποψήφιοι να τοποθετηθούν στην καλύτερη δυνατή περιοχή διορισμού (βάσει της σειράς δήλωσης προτεραιότητας των περιοχών αυτών στην αίτησή τους), η υποψηφιότητα των εκπαιδευτικών αυτών για διορισμό θα εξετασθεί πρώτα από την κατηγορία του ενιαίου πίνακα και μετά από την κατηγορία του ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση, δε, διορισμού τους από τον ενιαίο πίνακα, δεν θα εξετάζεται η υποψηφιότητά τους από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Υποψήφιος ο οποίος επιθυμεί να διοριστεί αποκλειστικά από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ υποβάλλει μία αίτηση για διορισμό από τον οικείο πίνακα.

Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει κώλυμα διορισμού

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αναφέρονται λεπτομερώς οι περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που δεν μπορούν να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις. Ειδικότερα:

Ορίζεται ότι η κατοχή θέσης εκπαιδευτικού σε δημόσια εκπαίδευση άλλης χώρας (ακόμα κι αν είναι δόκιμος και δεν έχει ακόμα μονιμοποιηθεί) αποτελεί κώλυμα διορισμού σε θέση εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακόμη, επισημαίνεται πως όσοι δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή παραιτούνται εντός του έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης διορισμού τους, δεν μπορούν να ενταχθούν εφεξής σε πίνακες αναπληρωτών. Επισημαίνεται ότι η κύρωση της μη ένταξης σε πίνακα αναπληρωτών ισχύει αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν είχαν αποδεχτεί μόνιμο διορισμό ή παραιτήθηκαν (εντός του έτους) μετά τη 10η Ιουνίου 2003.

Εκπαιδευτικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, ανεξάρτητα από τον φορέα συνταξιοδότησης, καθώς και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, στους οποίους έχει επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης, δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών για μόνιμο διορισμό ή για πρόσληψη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν είναι δυνατός ο διορισμός υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Τέλος, δεν μπορούν να διοριστούν υπάλληλοι που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή δεν έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, όσοι έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης και δεν έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

ΜΙΧΑΛΗΣ NΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...