Home / HEADER-NEWS / Το Υπ. Παιδείας απολύει εκπαιδευτικούς, ιδρύοντας κοινωνικά φροντιστήρια!

Το Υπ. Παιδείας απολύει εκπαιδευτικούς, ιδρύοντας κοινωνικά φροντιστήρια!

Δημοσιεύτηκε: 1:27 μμ Ιανουάριος 23rd, 2014  


apolyseis

 

Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας κατεδαφίζει κυριολεκτικά  την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, απολύει και διώκει καθηγητές,πετάει πυροτεχνήματα «κοινωνικής εκπαιδευτικής πολιτικής». Η κυνικότητα των ομών αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων σε καιρούς μνημονίου συμπυκνώνονται στις ειρωνικές δηλώσεις περί δημιουργίας κοινωνικών φροντιστηρίων.

Αντίστοιχα ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφωνεί: «θα απολύσουμε 15.000 στο Δημόσιο και θα προσλάβουμε άλλους τόσους» εννοώντας πως το δημόσιο θα γίνει ο πιο βάρβαρος και στυγνός εργοδότης διαμορφώνοντας μισθούς πείνας και εξαθλίωσης  των 420 τον μήνα ή 17 ευρώ τη μέρα και των 490 ή 19 ευρώ αντίστοιχα για οκτάωρη απασχόληση, πιο κάτω και από τον κατώτερο νομοθετημένο μισθό, ανεβάζοντας στα ύψη την υπερεκμετάλλευση του εργαζόμενου.

Και για να επανέρθουμε στις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας  Συμεών Κεδίκογλου που ανέφερε ότι η δημιουργία κοινωνικών φροντιστηρίων για μαθητές λυκείου που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής “με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας”.
Με απλά λόγια. Ανταποκρίνεται στην εποχή των μνημονίων, των σχολείων χωρίς πετρέλαιο,  των εκπαιδευτικών λάστιχο με ΕΣΠΑ και μισθούς πείνας, της εκπαίδευσης των λίγων που τα παιδιά των φτωχών οικογενειών  σπρώχνονται εκτός.
alfavita.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...