Home / HEADER-NEWS / Εκπαιδευτικοί – Ταλαιπωρία, άγχος, αγωνία στην Εφορία, για μια αίτηση με αβέβαιο μέλλον

Εκπαιδευτικοί – Ταλαιπωρία, άγχος, αγωνία στην Εφορία, για μια αίτηση με αβέβαιο μέλλον

Δημοσιεύτηκε: 9:58 πμ Ιανουάριος 1st, 2014  


eforia-599x275

https://trikkipress.gr/

Πόσο «κοστίζουν» 200 ευρώ; Απλό: Κοστίζουν ώρες ταλαιπωρίας, άγχους, τηλεφωνημάτων σε γνωστούς, σε δικηγόρους, σε φίλους, τρέξιμο, αναμονή.

Ολο αυτές οι ψηφίδες συνέθεταν σήμερα το πρωί το παζλ στην Εφορία Τρικάλων. Οπου συνέρρευσαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και συνολικότερα δημόσιοι υπάλληλοι, από τα χαράματα μέχρι αργά το μεσημέρι. Αιτία, η δημοσιοποίηση το βράδυ τη Δευτέρας μιας πρόσκλησης – ανακοίνωση από γνωστό ιστότοπο εκπαιδευτικών θεμάτων, να κατατεθεί αίτηση σήμερα στις ΔΟΥ, να μην παραγραφούν οι επιστροφές της έκτακτης εισφοράς. Πρόκειται για την εισφορά που κόβει 2% από το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και είχε λεχθεί ότι θα όδευε στα ταμεία του κράτους για συγκεκριμένους, κοινωφελείς σκοπούς.

Η πρόσκληση έλεγε ότι, αν κάποιος κατέθετε μέχρι σήμερα την αίτηση, δεν θα έχανε αυτά τα χρήματα από παραγραφή σε περίπτωση που οι σχετικές δίκες τελεσιδικήσουν υπέρ των υπαλλήλων ή έστω υπέρ των προσφευγόντων.

Και από κει και πέρα, άρχισε ο χορός της τρέλας.

Από το πρωί, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συνέρρεαν στην Εφορία και σχημάτισαν απίθανα μεγάλες ουρές. Ολοι συνομιλούσαν μεταξύ τους, όλοι έπαιρναν τηλέφωνο «κάποιον που ξέρει», όλοι είχαν εκτυπώσει τη σχετική αίτηση ή την είχαν προμηθευτεί (αγοράσει) από διπλανό κατάστημα. Από κοντά πήγαιναν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθυστερημένοι φυσικά, καθώς εργάζονταν. Αλλά η Εφορία είχε κλείσει τις πόρτες της ήδη από τις 12 το μεσημέρι και πολλοί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, απλώς περίμεναν ή χτυπούσαν την πόρτα.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις γνωστές τρελές καταστάσεις που ανακύπτουν από ράδιο αρβύλα έγκυρων ή μη έγκυρων ιστοσελίδων ή από φήμες που πάντα έχουν διαδοθεί από κάποιον «σίγουρο στην Αθήνα».

Τα ερωτήματα είναι πολλά: 1. Ουδείς γνωρίζει, εάν η αίτηση έχει λόγο ύπαρξης, αφού οι σχετικές προσφυγές βρίσκονται στα δικαστήρια. Αν κάποιος δικαιωθεί, είναι πιθανό να δοθεί πίσω η εισφορά για όλους ή μόνο για όσους προσέφυγαν. Αγνωστο!

2. Κανείς δεν ξέρει αν η αίτηση αφορά μόνο στο 2011 ή και στα δύο επόμενα έτη. Αν δηλαδή το ποσό ανέρχεται σε περίπου 200 ή σε περίπου 600 ευρώ ή σε λιγότερα ή σε περισσότερα….

3. Η ίδια η δικηγόρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, αναφέρει ότι εκτιμά πως δεν πρόκειται να παραγραφούν τα ποσά για το 2011

Παρ’ όλα αυτά, ένα μεγάλο ερώτημα παραμένει: Ολοι όσοι πήγαν σήμερα στην Εφορία για να υποβάλλουν μια αίτηση με αβέβαιο μέλλον και για άγνωστο ποσό, τι και πόσα θα είχαν κερδίσει, αν με τόση ζέση είχαν πάει σε μια διαδήλωση; Αν οργανώνονταν στο σωματείο τους και διεκδικούσαν όσα τους έχουν κόψει από τον μισθό; Αν συνέχιζαν τις απεργίες;

Τι; Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα κέρδιζαν; Γιατί, είναι τώρα, με την αίτηση; Θυμίζουμε το τι έγινε με τα 176 ευρώ… Κι όσο για το αν αποδίδουν ή όχι οι διεκδικήσεις, ας θυμηθούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, τι είχαν κερδίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Θανάσης Μιχαλάκης

https://trikkipress.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νομική Σύμβουλος ΔΟΕ – Σχετικά με την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Όλη η έως τώρα ενημέρωση σχετικά με την εισφορά αλλυλεγγύης

Καβάλα – Σχετικά με τις αιτήσεις επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης

Σχετικά με την Εισφορά Αλληλεγγύης και αιτήσεις, παραμονή Πρωτοχρονιάς ! (Σ.Σ: Ελύθη το μυστήριο…)

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...