Home / HEADER-NEWS / Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας το 2014

Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας το 2014

Δημοσιεύτηκε: 10:51 πμ Δεκέμβριος 25th, 2013  


oaed

Αλλάζουν από 1η Ιανουαρίου 2014 τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Ειδικότερα, από το νέο έτος για να πάρει επίδομα ανεργίας κάποιος δεν θα πρέπει να έχει επιδοτηθεί περισσότερο από 400 μέρες κατά την προηγούμενη τετραετία.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος άνεργος την προηγούμενη περίοδο έχει επιδοτηθεί για παράδειγμα 370 μέρες θα λάβει 30 ημερήσια επιδόματα ανεργίας καθώς τόσα υπολείπονται μέχρι και την συμπλήρωση των 400.  Οι σημαντικές αυτές αλλαγές αναμένεται να στερήσουν από αρκετούς ανέργους και κυρίως εποχιακά εργαζόμενους το επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, άνεργος που επιδοτείται για πρώτη φορά θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

• Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

• Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Πηγή: https://www.onair24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΙΣΧΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...