Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης από την ΕΚΔΔΑ για την απόκτηση πιστοποιητικών διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας

Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης από την ΕΚΔΔΑ για την απόκτηση πιστοποιητικών διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας

Δημοσιεύτηκε: 3:37 μμ Νοέμβριος 14th, 2013  


ekdda

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας του Υπουργείου Παιδείας με το ΕΚΔΔΑ για την υποχρεωτική επιμόρφωση των στελεχών της εκπαίδευσης στις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την απόκτηση πιστοποιητικών διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας.

Σε πρώτη φάση υλοποιήθηκαν 8 ταχύρρυθμα προγράμματα διοικητικής επάρκειας με τη συμμετοχή 190 Διευθυντών και στελεχών εκπαίδευσης, καθώς και 9 προγράμματα καθοδηγητικής επάρκειας στα οποία συμμετείχαν 275 σχολικοί σύμβουλοι και στελέχη εκπαίδευσης.

Κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2013) υλοποιούνται 18 ταχύρρυθμα προγράμματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Καβάλα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Τρίπολη και Ρόδο, τα οποία πρόκειται να παρακολουθήσουν περίπου 540 υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές εκπαίδευσης.

Αντίστοιχα προγράμματα για σχολικούς συμβούλους πρόκειται να υλοποιηθούν έως τον Φεβρουάριο του 2014 και στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), Ηπείρου (Ιωάννινα), Θεσσαλίας (Λάρισα), Στερεάς Ελλάδας (Λαμία), Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη) και Ιονίων Νήσων (Κέρκυρα).

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν τα προγράμματα εκτεταμένης διάρκειας για Διευθυντές σχολικών μονάδων και στελεχών εκπαίδευσης, τα οποία εκτός από τη θεωρητική επιμόρφωση διάρκειας 96 ωρών, περιλαμβάνουν και πρακτική άσκηση σε Διευθύνσεις ή Γραφεία Εκπαίδευσης, διάρκειας 80 διδακτικών ωρών. Η επιλογή των
συμμετεχόντων σ΄ αυτά θα γίνει με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και έπειτα από κλήρωση.

diorismos.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...