Home / HEADER-NEWS / Πανελλαδική συγκέντρωση των Μουσικών Σχολείων στις 5/12/2013

Πανελλαδική συγκέντρωση των Μουσικών Σχολείων στις 5/12/2013

Δημοσιεύτηκε: 1:54 μμ Νοέμβριος 29th, 2013  


mousikasxoleia

Πανελλαδική συγκέντρωση μουσικής διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στις 12.00 π.μ., διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών, τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών.Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις Ομοσπονδίες – μέλη της απευθύνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), τονίζοντας την ανάγκη για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να συμμετέχουν οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι γονέων, τα 15μελη και οι μαθητές.

Όπως υπογραμμίζει η ΑΣΓΜΕ, «υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, στην ειδική αγωγή, στις ειδικότητες, σε βοηθητικό προσωπικό, κενά σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στους τομείς που καταργήθηκαν και όχι μόνο».

Η ΑΣΓΜΕ, μετά τη συνάντησή της με μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, ανέλαβε την ευθύνη να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους φορείς στη σύσκεψη της ΟΛΜΕ που έγινε την Δευτέρα 25 Νοέμβρη για την κινητοποίηση στις 5/12, επιδιώκοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΟΛΜΕ και όλων των ΕΛΜΕ (στάσεις εργασίας, μη εγγραφή απουσιών και οικονομική στήριξη των Μουσικών από τις περιφέρειες).

Τα αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι:

Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία με την ευθύνη του κράτους και τις υποδομές των Δήμων χωρίς χορηγούς και ΜΚΟ.

Καμία σύμπτυξη τμήματος, καμία συγχώνευση σχολείου, 20 μαθητές στην τάξη.

Αποκλειστικά δωρεάν, δημόσια και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στον τομέα των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, επαναλειτουργία  όλων των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

902.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...